Melyek Budapest legrosszabb tömegközlekedésű részei?
Páran már leírták, szóval csak megerősítem:
-Kamaraerdő (és környéke): ritka közlekedés. Van pár busz, ami ritkán van. Másik oldalt a patak mellett ott van a 41-es villamos, ami egész Óbudáig kimegy. Vasárnap az is 20 percenként jár.
-Nagytétény, Háros és úgy az egész 22. kerület.: nem ritka közlekedés, de jóformán csak egy vonalon járnak buszok, a vonat mellett. Campona fele jó, meg akik azon a vonalon vannak. A 133E az egyetlen lehetőség, aki a belvárosba akar jutni, de ez nem 5 percenként jár. Mellesleg a belvároshoz közelebb érve egyre lassabb a dugók miatt.
-Óbuda: 1/17 vonalán jó, meg tán a hév. A hév hétköznap meglepően sűrűn jár, mondjuk csak Békásig. De azon kívül van pár busz, azok meg 20-30 percenként.
-Úgy általában az egész 17. kerület. A helyiek rákosrettenetnek hívják. Villamos nuku, max (azt hiszem) a kerülethatáron. Vonat van, de azzal is 20-30 perc a keleti. A 276E a legelviselhetőbb buszjárat, de az sem jár sűrűn, max hétköznap. Azzal is 40 lerc az Örs.
Békásra csak a csúcsidőben 20, napközben 30 percenként járó 160-as megy a 1/17 végállomásától.
Hát, ami 15 perc alatt jár az már (sajnos) sűrűnek számít.
A XVII. kerületről nekem más a véleményem. Alapvetően kertváros, sok busz jár arra különböző útvonalaokn (46, 97E, 161, 162, 162A, 168E, 169E, 195, 198, 201E, 202E, 261E, 262, stb.) a lefedettsége is jó. Ott a hév is. Örsön/KöKin ott a metró azokog visz szinte mindegyik. 46-os keresztirányban összeköti az Újpalotai vásárcsarnokkal 7/8E/7E/133E/196/296 járatokkal. Szóval szerintem messze nem a legrosszabb, napokban jártam arra a 46/168E vonalakon, a 168E 10-15 percenként jár, és nem volt rajta több egyszerre, mint 15 ember.
A 17-esről Óbudán ne is beszéljünk, az borzalasan lassú, nagy késésekkel, és a kerület csak egy viszonylag kis része tudja kényelmesen igénybevenni, cserébe tönkrevágta a Tímár utca - Árpádf. útja - (Batthyány tér - Újbuda kp.) vonalat... Óbudán (III. ker.) a keresztirányú belső közlekedés viszonyt nagy szégyen...
Ferihegy - ritka közlekedés,torlodások
Kispest(ipartelepi,gazdasági terület) -torlodás
Szépvölgy - ritka közlekedés
Testvérhegy - ritka közlekedés
Rákoshegy - torlodások
Háros(XXII) - torlodások
Bélatelep - torlodások
Rézmál - ritka közlekedés
Rákoskert - ritka közlekedés
Örsőddűlő - ritka közlekedés,torlodások
Soroksár-Pesterzsébet ipartelepi része - torlodások
Solymárvölgy - ritka közlekedés,lefedetlen területek
Ezek közül amiket ismerek, azokon inkább lefedettségi problémák vannak. Ha megyek arra a buszokon max 15 ember utazik, persze a csúcsidőt nem ismerem. A torlódást azt elismerem. Én buszsáv, és dugódíj párti vagyok.
Szerintem ki kéne építeni a teljes 0-299 járatrendszert, és minél több területet lefedni.
És Bp külvárosaival kicsit erősebb közös közlekedést kéne kialakítani. Jó irányban vagyunk szerintem e téren! Az agglomerációs járatok bevonása, valamint a közös jegy/bérletrsz kialakítása - azaz kiegészítőjegy-rsz megszüntetése - egy jó irány a külvárosi lefedettség növelésére (l. külső kerületek).
#28 próbáltál Rákosliget, akarom mondani Rákosrettenetről bejutni a belvárosba? Vagy mondjuk a Margit szigetre? Esetleg egy Állatkert? Katasztrófa.
10 percenként jár a 276E? Jó az 20 percenként is. Vonat csúcsidőben 30 percenként, de inkább óránként.
Multkor utaztam a 106-tal délután, kb 20 ember utazott rajta, majd átszálltam a 34-re, azon kb 80-an voltak (már szinte nem lehetett felszállni!), és a kettő ugyanolyan sűrűn jár... röhely. A Flórián téren, gyakran látom az összes ottani buszt, és a 34-es messze a legtömöttebb arra fele...
A kérdésre a válaszom:
Csillaghegy biztos köztük van!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!