Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Diákbérlet buszra, egyetem...

Diákbérlet buszra, egyetem kezdéskor? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Most fogom kezdeni az egyetemet, Budapesten, eddig nem oda jártam középsuliba, hanem Esztergomba. A középsulis diákigazolványhoz amit Esztergomban kaptam, kérhetek Pestig szóló diákbérletet? Teljesen össze vagyok zavarodva ez ügyben. Eddig kellett ilyen kis külön papír, ami igazolja, hogy hány kilométeres bérletet vehettem, Pesten azt mondták, hogy nem kell ilyen kis papír, mert majd a diákigazolványon rajta lesz, hogy melyik egyetemre járok és akkor majd az alapján vehetek Pestig szóló bérletet, vagy valami ilyesmi, de Esztergomban meg mikor még a pesti megkérdezés előtt akartam egyet csináltatni, nem mondták, hogy nem kell, hanem azt, hogy a kollégium papírjai kellenek, mert az alapján állítják ki az igazoló papírt, de nem is fogok kollégiumba menni, mert nem vettek fel... Tulajdonképpen azt sem értem, hogy mit nem értek. Valaki eltudná nekem magyarázni, hogy most akkor hogy is van ez a buszos diákbérletes dolog?

2016. aug. 31. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel a tanulmányi osztályt. Arra az időszakra amíg megkapod az új egyetemi diákot kiszoktak állítani egy ideiglenes diákigazolványt és azt kell használni.
2016. aug. 31. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Olyan papírt adnak elvileg 12-én. Az a része nem világos leginkább, hogy most akkor kell e kicsi papír, ami igazolja hogy ilyen bérletet vehetek e vagy sem... De köszönöm az eddigi választ is!
2016. aug. 31. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

1. Ha nappalis vagy, akkor nem csak a suli és a lakhely között vehetsz diákjegyet/bérletet, hanem bárhol.

2. A mostani diákod október 31-ig érvényes és ez nappali tanrendű, szóval úgy veszed ahogy akarod.

2016. szept. 1. 11:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval (szeretek biztosra menni, plusz a büntetés is drága...) vehetek bérletet Pestig a középsulis diákomhoz? És mi a helyzet a kis papírral? Eddig akkor minek kellett? Túl sok kérdésem van, tudom, bocsánat. De köszönöm az eddigi segítséget is!
2016. szept. 1. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Tanévkezdéskor mi szükséges bérletvásárláshoz iskolát kezdő, illetve iskolát váltó diákok számára?

Tanévkezdéskor az iskolát kezdő tanulóknak az állandó magyarországi diákigazolványuk megérkezéséig igazolást kell igényelniük, melyet az oktatási intézményük állít ki.

Iskolát váltó diákok esetében, amennyiben nem változott az utazási viszonylat, úgy a korábbi diákigazolvány érvényesítési ideéig – március 31. vagy október 31. – továbbra is felhasználható, azonban az utazási viszonylat változása esetén az új diákigazolvány átvételéig igazolást szükséges igényelni.

Az igazolás 3. c.) pontja tartalmazza a tanuló oktatási azonosítóját (OM azonosító), melynek bérletszelvényre és viszonylatigazolásra történő felvezetésével történik az igazolások érvényesítés.

[link]

Az igazolás az utazási kedvezményre történő jogosultság ellenőrzéséhez szükséges személyi okmány – értsd: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány vagy régi diákigazolvány – bemutatásával együtt érvényes. A személyazonosság ellenőrzése alól kivételt képeznek az alapfokú iskolát kezdő, személyazonosságukat fényképes okmánnyal igazolni még nem tudó kisdiákok.

További hasznos információkat itt találhatsz: [link]

Viszonylatigazolás:

Ha ilyen hőpapíros [link]

bérletet veszel a Volánbusznál, akkor nem kell viszonylatigazolás. Ha a KNYKK-nál veszel bérletet, akkor viszont kell.

Találtam egy hasonló kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__8..

3-as: helyközi diákbérletet csak a lakhely és a suli közé lehet venni, helyi diákbérletet bárhova.

2016. szept. 1. 16:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Na, ebben minden benne volt, amire kíváncsi voltam, köszönöm szépen a segítséget!
2016. szept. 2. 06:14
 7/9 anonim ***** válasza:
#3: Bérletet (tanulót) nappalis (és estis) is csak az iskola és a lakhely között vehet, levelezős pedig egyáltalán nem. A régi diák ezért nem jó, az új iskola által kiállított ideiglenes diák kell.
2016. szept. 2. 07:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja igen most esett le, hogy bérletet akar venni és nem jegyet.

50%-os diákjegyet bárhová vehetsz távolságira. Bérletet (ami 90%-kal olcsóbb így) csak suli és lakhely között.

2016. szept. 2. 08:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Most már minden teljesen tiszta és világos. Köszönöm szépen!
2016. szept. 2. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!