Most ballagtam a gimnáziumból, a nyáron vehetek vasútra diákbérletet? Egyáltalán diáknak számítok az egyetem megkezdéséig?
Tényleg, el is felejtettem.
Igen, okt. vége
Igazolást nem biztos, hogy adnak automatikusan, kérni kell, akkor muszáj nekik.
Igazából azt meg lehet csinálni, hogy azt mondják, elhagyták, akkor nyilván nincs mit beszedni. Azonban (én legalábbis úgy hallottam) ellenőröknél már lehet egy leolvasó, ami a matrica számát be tudja olvasni, aztán gondolom a státuszát lekérdezni. Mivel az igazolvány már be lett jelentve elhagyottként, ezért gondolom tudják központilag érvényteleníteni, szóval akkor jobban jár az igazolással.
Én csak helyi és helyközi buszon szoktam utazni, ott ilyet még nem láttam, de vasúton lehet van.
De ha nincs is, ha felmerül a gyanú, utólag biztosan meg tudják állapítani, hogy az az igazolvány elhagyottnak van jelentve.
Hogy mi értelme? Biztosan egyre több a visszaélés a matricákkal b
Röhejes, hogy elveszik, sokkal ésszerűbb lenne, ha érvényes lenne október végéig. Ha valaki nem tanul tovább, akkor is megérdemel ennyit, na meg ha nem tévedek, a TB is még egy kis ideig biztosítja (Ezt nem tudom meddig, talán nyár végéig?), azaz jogilag diák.
Na meg ha valakinek nincs diákja, akkor nem diák? Tehát a 12. és az egyetem közötti nyáron diákmunkát sem végezhet? Vagy ez hogyan van akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!