Vehetek diákbérletet, ha busszal és vonattal is utazom?
Figyelt kérdés
Szécsény-Budapest-Szeged útvonalon közlekedem, Szécsény-Budapest között busszal, Budapest-Szeged között vonattal. Az érdekelne, hogy ebben az esetben tudok-e 90%-os diákbérletet venni Szécsény-Budapest között? Budapest-Szeged között 50%-os diákjegyet vennék.2014. márc. 3. 21:05
1/4 anonim válasza:
Ha diák vagy persze, nappalis diákként természetes, ha levelezős vagy akkor pedig csak az otthon és az iskola közötti távon tudsz diák jegyet/bérletet venni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Elfelejtettem leírni, de nappalis diák vagyok.
2014. márc. 3. 21:26
3/4 anonim válasza:
Első, ne írj valótlan dolgokat.
Egy diák sem vehet akármilyen viszonylatra diákbérletet. A levelezősök pedig diákbérletet egyáltalán nem vehetnek. Csak 50%-os jegyet lakhely-tanintézet között.
Kérdező, csak az igazolványodban szereplő állandó lakhelyed, és az iskola diákodon szereplő székhelye között vehetsz 90%-os bérletet. Tehát veszel vagy buszbérletet, vagy vonatbérletet Szécsény-Szeged között.
Ha variálni akarsz, akkor is meg kell venned a diákbérletet buszra a teljes távra, utána legfeljebb Pestről vonattal mész tovább, amire vehetsz 50%-os jegyet. Lehet még így is megérné neked, hogy a bérletnek csak az egyik részét használod fel.
4/4 makiverem094 válasza:
Lehet variáni is, én is azt csinálom a volánnál a bérletigazoló lapomra ráírták, hogy vonattal tovább, és ha kérik igazolni kell a vonatot és a buszt is, hogy mind2őre rendelkezel érvényes bérlettel, arra nincs lehetőség h pestig bérlet utána jegy a vonatra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!