Scofield007 kérdése:
BKV diákbérlet - hogy van?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy holnaptól BKV-val szeretnék járni egyetemre.
Ahhoz hogy BKV-val tudjak utazni, kell egy havi diákbérlet, amihez kell a diákigazolvány.
Na most, a helyzet az, hogy diákigazolványom nincs még, csak valamikor október környékén kapom meg. Addig ideiglenessel tudok csak utazni.
Ilyenkor mi a helyzet a bérlettel? (Korábbi gyakorikérdéseket visszaolvasva írták páran, hogy a bérlet mellé kell tenni az igazolványt, ami nekem most csak egy papír lesz.)
Hogyan van ez?
2015. aug. 30. 19:53
1/4 anonim válasza:
Az ideiglenesen rajta van az azonosito szam. Azzal a szammal tudsz diak berletet kerni. Mindig legyen nalad. Nekem 3 honapig volt ideiglenes diakigazolvanyom. Nem volt semmi baj vele.😊
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam.
2015. aug. 30. 20:02
3/4 anonim válasza:
Csak a a gond, hogy a bérlet önmagában nem érvényes, csak igazolvánnyal, vagy az annak megfelelő papírral. Tehát nem elég ha 9nmagában lóbálod a bérletet és a papír nálad van elrakva a táskádban, hanem -elméletileg- minden alkalommal fel kellene mutatnod ott, ahol kérik a bérletet, például metrón befelé, vagy első ajtózós buszokon minden felszálláskor. Viszont az elég furcsa, ha A4-es lapot mutogatsz egy sofőrnek, aki el sem tudja olvasni azt az idő rövidsége miatt.
4/4 anonim válasza:
Dehogy kell lobogtatni, szerinted minden diákbérletes utas mutogatja mellé az igazolványát? Majd ha kérik, előveszed. Nyilván mindig legyen nálad a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!