Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Aki utazott már belföldön...

Aki utazott már belföldön busszal (hülye kérdés)?

Figyelt kérdés
Szóval aki úgy utazott busszal hogy nem kb 1 órát hanem pl 4-5 órát. Ezek a buszok gondolom sokkal kényelmesebben vannak kialakítva, ugye? És általában van internet hozzáférés? Remélem azért értitek a kérdést:)
2016. júl. 26. 09:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Távolságira igyekeznek normálisabb buszokat kiadni, de nem mindig jön ám össze. A wifi is esetleges. Igazából a busz szerintem arra való, hogy kivigyen a vasútállomasra vagy reptérre, így igencsak meg kell, hogy szoruljon az ember ahhoz, hogy muszáj legyen 4-5 órát buszoznia.
2016. júl. 26. 10:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Az ország egyik végéből kéne a másikba elbuszoznom, mivel még gyerek vagyok így autó se jöhet szóba. :)
2016. júl. 26. 11:09
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Én a helyedben vonattal utaznék. :)
2016. júl. 26. 11:16
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Az 1. válaszoló valószínű arra próbál célozni, hogy vonattal menj. Bár szerintem egyénfüggő, hogy kinek mi a kényelmesebb (pl. én szívesebben utazom busszal, mint vonattal).

Ha ilyen hosszú a menetideje, akkor valószínűleg valahol félúton kb. van egy beiktatott pihenő, ahol le lehet szállni.

2016. júl. 26. 11:18
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Igen, a vonat felé terelném a kérdezőt, bár rosszul fogalmaztam. Persze nem akarok offolni, csak igazából az én szememben mindig túl kevés érv szokott a busz mellett szólni...
2016. júl. 26. 12:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Bocsi most már értem mire céloztál. :) Az igazság az hogy utánanéztem és bár kényelmesebb lenne a vonat. A jegy is drágább, ez átszállással lenne (még nem utaztam vonattal) és ugyan annyi időbe telne..
2016. júl. 26. 12:45
 7/11 anonim válasza:
73%
Menj inkább vonattal. Kényelmesebb, és az InterCity-n még Wi-Fi is van. :)
2016. júl. 26. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Én egy Budapest-Bécs távolságot is alig bírok a buszon.

Akinek az kényelmes... Jó, aki átlagos magasságú és egészséges a háta, annak lehet, hogy az ülés maga az, számomra viszont kerékbe törés. :(

Én szeretem, ha tágas tér vesz körül, van helyem kinyújtani a karomat. Szeretek akár felállni, sétálni, normálisan mosdóra menni. Többféle pózban ülni. Nem bírom, ha elhasznált a levegő.

Nem szeretem, ha mozdulatlanul kell ülni, olyan pici a hely, ráadásul szürke színeket használnak és még levegő sincs.

Én amúgy tipikus városi vagy helyközi buszon biztos könnyebben bírnék 3-5 órát utazni, mint azokon a levegőtlen, szűk, szürke, mozdulatlan borzalmakon.

2016. júl. 26. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Emberek, nyilván a vonat kényelmesebb, mint a busz, de az eléggé viszonylat függő, hogy hová mivel érdemes, vagy egyáltalán lehet. Én most Budapesten élek, de mikor vidéken éltem, elég sok viszonylatba utaztam, ahol vagy nem volt vonat, vagy aránytalanul sok idő lett volna. Pl. Veszprém-Pécs, Veszprém-Szeged, Sopron-Veszprém, Pécs-Szeged, stb., stb. Ezek nem is kis távolságok pedig. Budapestről nézve tényleg úgy tűnik, hogy minden 1 órán túli helyre vonat, max. a cél közelében busz, de vidék-vidék viszonylatokban ez nem mindig egyszerű.
2016. júl. 26. 21:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Általában kényelmesebbek ezek a buszok, Wifi nem mindig van, de megérdeklődheted telefonon annál aki a buszt indítja vagy néhány kk esetében a menetrendek.hu is feltünteti ha van Wifi.

Plusz az ilyen 4-5 óra menetidejű buszoknál 1-2 megállás biztos, hogy lesz kb. 10 perce, amennyi idő alatt el tudtok menni wc-re meg kicsit kinyujtózni, csak arra kell figyelni, hogy a turistabuszokkal ellentétben ez a busz nem vár meg, ha nem szállsz vissza időben.

2016. júl. 27. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!