Ismer valaki olyan embert, aki ESTA-val utazott be az USA-ba, túltartózkodott és utána belföldön (USA) utazgatott repülővel, ID-ként bordó útlevelet használva? Mekkora esély van a lebukásra repülőtéren, belföldi járatra felszállva illegálisként?
Az ESTA, mint a neveben rejlik, electronic, vagyis minden a rendszerben van. Amikor a repteri alkalmazott bescanneli az utleveled, vagy beuti az utlevelszamod a gepbe, felugrik a kis piros ablak, hogy lejart az ESTAd, ergo illegalis vagy. Valoszinuleg odahivja a bevandorlasi tisztbacsit, aki majd elbeszelget veled...
Nem eri meg a kockazatot! Inkabb menj Greyhound-dal vagy vonattal, ha van ra penz (vagy kolcson auto).
Ugy lehet (talan) utazgatni lejart ESTA-val, ha elotte mas vizummal (pl. J1) mar tartozkodott az allamokban es kapott SSN-t, mert azzal lehet jogsit szerezni, majd a jogsit hasznalni IDkent. Ezt el tudom kepzelni. Az utleveles dolog tuti lebukas.
"Amúgy rengeteg lejárt vízumost ismerek, akik repcsivel utazgatnak."
De, ha egy csomo ilyen embert ismersz, akkor miert kerdezed tolunk?
Köszi a választ.
Lejárt ssn-re, szerintem, nem adnak jogsit.
ESTA-st kérdeztem, akikről beszéltem, ők vízumosok, az más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!