Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan tájékozódjak egy...

Hogyan tájékozódjak egy VADIDIEGEN városban egyedül?

Figyelt kérdés
A történet: Bécsbe mennék dolgozni, Sopronból járnék át, letöltöttem a telefonomra egy GPS appot, a "HERE MAPS"-ot, de pontatlan, ugyanis 5 utcával arrébb mutatta, hogy hol vagyok amikor teszteltem, de néha jól mutatta, amikor nyíltabb területeken voltam, egy lakóparknál mentem és azt írta hogy egy templomnál vagyok 5 utcányira, amikor egy parkba értem, a mezőn sétáltan tök pontos volt, amikor fásabb részeknél, akkor pontatlanabb, de a GPS a térerőt is érzékelte és amikor először letöltöttem a téglaházon belül a szobából is pontosan mutatta, hol vagyok, tehát volt térerő az össz esetben. Amúgy vonat útvonalat képtelen tervezni, hogyan navigáljak, hogy jó helyen szálljak le a vonatról, + a Bécsi közlekedés? Vagy hogy jó vonatra szálljak fel, ill. ha pontatlan a GPS akkor h tudjam, hogy hol vagyok és merre menjek a célhoz? Az összes GPS pontatlan mert többet próbáltam, a legpontosabb az az amelyik útvonalat is tervez offline. Hogyan oldjam meg? Még sehova nem mentem azelőtt vonattal, max. tömegközlekedésen voltam, most meg egy idegen nyelvű városba készülök, határon átkelni egy másik városból vonattal. 18/F
2016. júl. 1. 22:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

City maps 2 go.

Valami ilyesmi neve van. Teljesen offline GPS térkép, baromi részletes.

Magas házak között egy gyengébb minőségű vevő elveszti a jelet.

De a progiban ugynúgy látod az utcaneveket, mint a papírtérképen, szóval áthidalhatóna probléma

2016. júl. 1. 22:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl eszem van és nem gpsem:D

Próbálkoztál már a hagyományos módszerrel?

"Elnézést, hogy jutok el ide?" :D

2016. júl. 1. 23:12
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
#2 azért azzal számolj hogy Bécsben nem mindenki tud magyarul ;)
2016. júl. 1. 23:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Na pontosan ez az az eset amikor a gps em ér semmit. Papírtérképpel egyszerűbb átlát i azutcák hálózatát.
2016. júl. 1. 23:23
 5/13 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom tölts le egy Wiener Linien-es menetrendet és utazástervezőt (olyat, mint a BKK Futár, google play-en biztos van)... innentől pedig használd azt, tájékozódj megállóhelynevekről (buszmegállók, villamosmegállók, metróállomások), szerintem ez a legegyszerűbb
2016. júl. 2. 08:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha több szoftver is félrejelzi a pozíciódat akkor a gond hardveres. Vegyél egy jobb készüléket.

A menetrend pedig letölthető appként, ahogy már előttem mondták, az megtervezi neked a vonatot.

2016. júl. 2. 10:25
 7/13 A kérdező kommentje:
S3-mam van.
2016. júl. 2. 10:37
 8/13 anonim ***** válasza:

Attól még lehet xar benne az antenna, semmit nem jelent.

Tesztelt le ezzel (lehetőleg magas épületek mellett):

[link]

Ha nem fixál min. 7-8 holdat (de inkább 10+) max. 10 másodperc alatt 10 feetnél alacsonyabb pontossággal akkor baj van vele.

2016. júl. 2. 10:49
 9/13 MZ.per.X ***** válasza:

"Bécsben nem mindenki tud magyarul ;)"

De ha valaki Bécsben dolgozik, akkor alap mondatokat, szituációkat csak illik megtanulni.

Amúgy meg a titok nyitja, hogy nem ész nélkül a GPS után kell menni, hanem el kell olvasni az utcaneveket is, vagy ha tudod merre mész, előre megtervezni az utat. Ennyire analfabétának nem kell lenni.

Vonaton is mit kell tervezni? Megnézed hova megy, és leszállsz ahol kell, érkezési időből, előző állomásokból lehet kalkulálni.

2016. júl. 2. 11:28
 10/13 A kérdező kommentje:
City maps 2 go. azt írja hogy Váci utca 12 nincs találat.
2016. júl. 2. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!