Hogyan jutok el legkönnyebben Keleti pályaudvarból népliget autóbusz állomásig?
Szerintem az a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha felszállsz a 2-es metróra, azzal elmész a Deák térig, ott pedig átszállsz a 3-as metróra, ami elvisz a Népligethez.
Megoldható felszínen is, de ha jól tudom, egy vonaljeggyel így megúszod.
Ahogy kilépsz a Keleti főbejáratán, balra kell fordulnod a 2-es metró lejáratához, de lemehetsz szemben is, csak ne a 4-esbe menj be - de ki van írva, nem lehet eltéveszteni :)
A peronra érve ki van írva, melyik oldal melyik irányba megy, szóval azt válaszd, amelyik a Deák felé tart (végállomás: Déli pályaudvar irányába).
Ott kiszállsz (az ajtón meg kell nyomni a gombot, hoy kinyíljon, de kicsi az esélye, hoy csak te szállj le), és majd kicsit lehet hogy labrintusnak tűnik majd, mert két irányba is mehetsz, de kövesd csak a feliraokat, minden ki van írva.
A peronokra érve megint két irányból választhatsz, neked a Kőbánya-Kispest kell majd, de itt is ki lesz írva minden megálló, szóval legalább olyan bénának kell lenned, mint nekem, ha rossz kocsira szállsz :D
Felesleges a Deák felé kerülnöd.
A pályaudvar főbejárata előtt, bent a vágányok végétől indul lefelé egy lépcsősor, ez elvezet a BKK ügyfélközpontjához, ahol egy darab vonaljegyet kell venned 350 Ft-ért. Ha sokan vannak, az ügyfélközpontot elhagyva jobbra fordulj: az M4 metró irányát mutató nyilak is segítenek. A metró bejáratánál is találsz jegyautomatákat. Jegyérvényesítés után szállj fel a metróra a jobb kéz felé eső peronon. A 3. megállónál a Kálvin téren szállj le. Az állomást LEFELÉ hagyd el (azaz M3 metró irányában). Az M3 metró állomasara érve a bal oldali peronon szállj fel a Kőbanya-Kispest felé tartó szerelvényre es utazz 4 megállót a Népligetig. Az állomasrol kilépve bakra tarts, nyilak mutatják a buszpalyaudvart.
Igen, én is M4-es metrót (Kelenföld felé) Kálvin térig, onnan M3-as metrót (Kőbánya-Kispest felé) Népligetig ajánlom. Kálvin téren a mozgólépcsőn lefele indulj el, ez fontos.
Megoldható kettes és hármas metróval is, de a Deák Ferenc téri átszállás egy vidékinek elsőre szerintem bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!