Megbüntettek a buszon. Kifizessem?
Figyelt kérdés
Tehát, úgy van, hogy Karancsságon lakom, és Ságújfaluba járok iskolába. Viszont a bérletem Salgótarjánig szól, ami 15 km-el messzebb van, mint Ságújfalu.. mert sokat járok S.Tarjánba, angolra, meg minden egyébre.. és azért büntetett meg az ellenőr 6ezer forintra, mert én nem S.Tarjánba járok iskolába, és odáig van bérletem... a papírt amit adott aláírtam.. kifizessem így is? Ezt hülyeségnek tartom...2010. ápr. 13. 15:39
1/12 anonim válasza:
fizesd ki,de csak is nokiás dobozban 5 forintosokkal.
2/12 anonim válasza:
szerintem ez baromság, addig veszel bérletet ameddig akarsz, nem? mi köze hozzá? én nem fizetném ki.
3/12 anonim válasza:
amúgy meg persze hogy ne fizesd ki mert te ezzel csak plusz pénzt adtál nekik(volán,stb)meg mi közük van hozzá hova jársz suliba,hívd a gárdát:)
4/12 anonim válasza:
Én elküldtem volna a fenébe az ellenőrt, mi köze van, hogy hova jársz iskolába?!
5/12 anonim válasza:
elég hülyeségnek hangzik, de nemlehet hogy csak annak jár diákbérlet aki a lakhelye-suliközt utazik? mávnál van ilyen, de csak levelező szakon.
6/12 anonim válasza:
Diákbérlet csak a lakóhely és az iskola között jár. (Ez tőlünk nyugatra is így van, sőt Ausztriában csak az iskolához legközelebbi megállóig érvényes, nem az egész településre.) Ha neked nem erre a viszonylatra van az csalás, így teljesen jogos, ha megbüntettek. Bizony diákjegyet kéne venni az ominózus szakaszra (ahová nem érvényes a bérlet), és nem utazhatsz bérlettel, még ha drágább is a jegy.
Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet.
7/12 anonim válasza:
Akkor most ennyi erővel a helyi járatos diákbérletet is csak az iskoláig lehetne használni?!
8/12 anonim válasza:
Nem. A helyit ne keverjük a helyközivel! Azt az egész városban használhatod. Bár sok országban csak a lakó- vagy az iskolaszékhelyeden vehetsz ilyent, máshol nem!
9/12 anonim válasza:
19:21-nek: NEM! kevered a szezont a fazonnal. a levelezősöknél van/volt ilyen, h csak a lakóhely és a suli között jár a diákkedvezmény. de nappalisoknak, akár középsulis akár egyetemista, minden utazásra jár. mi van ha én a beteg nagyanyámhoz járok hetente 6x 2 várossal arrébb? nem vehetek bérletet?
hülyeség.
10/12 anonim válasza:
A beteg nagyanyádhoz nem tanulni jársz, tehát miért járna rá támogatás? Ennyi erővel beiratkozhatna bárki valamely iskolába, megvenné az 'országos' bérleteket és utazgathatna akkor is, amikor a teremben kéne üldögélnie. A privát ügyeid ne akard a társadalomra htk-zni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!