Mennyire megterhelő, vagy teljesíthető, napi szinten megtenni, Budapest-Veszprém távolságot, oda-vissza?
Értem, köszönöm!
Én tanulni járnék oda, azt nem tudom még, mennyi időt kellene ott töltenem, illetve, hogy egyáltalán minden nap kellene-e mennem, mármint hétköznapi napokon.
Csak az üzemanyagot számolva:
Benzin átlagár 350. Gmaps alapján 110km, legyen 100 az egyszerűség kedvért. Ha heti 5 napot kell bejárnod, akkor egyik megoldással 5x mész, másikkal 1x hetente, tehát 4 a különbség. Fogyaszon 7litert a kocsid.
7x350x2x4=19600ft
Ez havi 80ezer ft. Ennyiből kibérelsz egy szobát és veszel kaját, stb.
Heti 2-3 alkalommal nem megterhelő és nem is térül meg, de 4-nél már megterhelő, 5nél anyagilag sem jarsz rosszabbul.
És még nem számoltunk amortizációt és azt sem hogy heti 1000km mellett 10 hét után olajcsere. Heti 200km mellett pedig 50 hetente. Ha nem a legszutykabb cuccokat használod, akkor egy olajcsere minimun 15e ft. Nem mindegy hogy adott időszakban 5x annyi alkalommal kell-e cserélni.
Utolsó, tömegközlekedésről volt szó. A diákbérlet kb. 8500 Ft egész hónapra, magyarul egy önálló háztartás fenntartásához képest elenyésző az ingázás költsége. Ráadásul 30-60 percenként indulnak a buszok, 2 óra körüli a menetidő.
Ha ezt az időt jól tudod hasznosítani pl. tanulással vagy pihentető alvással, akkor pár évet ki lehet húzni így. De mindenképp legyen egy jó haverod, akinél aludhatsz ha buli van vagy akinél lepakolhatsz, ha valamit nem akarsz cipelni egész nap.
Ja, tényleg így már más.
Eszembe sem jutna ennyit utazni tömegközlekedéssel.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, tömegközlekedéssel mennék.
Meggondolom akkor, még egyszer köszi!
Hát, ez kb 2 óra oda, ugyanannyi vissza, s akkor még a város(ok)on belüli közlekedésről nem is beszéltünk.
Nagyon sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!