Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kék hullám, tekergő vonat?

Kék hullám, tekergő vonat?

Figyelt kérdés

Most olvastam a neten hogy már ilyenek is vannak. Éppen aktuális lesz nálunk ez a vonatos téma mivel Balaton északi partra fogunk utazni.

Tudnátok nekem ezekről a vonatokról tapasztalatomat írni mégisilyenek? Ja és ami még érdekelne ezek közül valamelyik fülkés még vagy ezeken kívül van még fülkés vonat oda? (Több mint 10 éve nem mentem oda vonattal)

2016. jún. 1. 14:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt egy kis segítség, de ez még a TAVALYI menetrend és vonatösszeállítások alapján készült és nem hivatalos oldal.
2016. jún. 1. 16:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Link lemaradt:

[link]

2016. jún. 1. 16:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Fülkés kocsik tavaly a Tekergő gyorsvonaton voltak, idén is azon várhatók. A Kék hullám sebesvonatok Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron (?) és Balatonalmádiban állnak meg, utána mindenhol, ami a távolabbi települések elérést szolgálja elsősorban. Ezeken van 1 IC kocsi is. A székesfehérvári megállást ki akarják szedni, mert nem akarják, hogy dízelmozdonnyal menjen végig a vonat és csak Szabadbattyánban lehet kicserélni a mozdonyt, de a székesfehérvári megállás "nem fér bele". A Katica sebesvonatok Székesfehérvártól Balatonfüredig mindenhol megállnak, ami a Balatonfüred előtti kisebb települések elérését szolgálja, de ez idén nem biztos, hogy közlekedni fog Budapest és Székesfehérvár között, mert kevés a Desiro, ami megfelelne erre a célra. A Tekergő gyorsvonatok a nagyobb állomásokon állnak meg, ezzel tehermentesítik a Kék hullám és Katica vonatokat, de ezt is valószínűleg ritkítják az idén.

Az információk forrása: [link] (a MÁV nem képes meghirdetni a nyári menetrendet).

2016. jún. 1. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már utaztam velük :) Ha Budapestről mész érdemes a Déliben felszállni, mert Kelenföldön már nem biztos, hogy lesz ülőhelyed. Egyébként a balaton partján már nincs rajta tömeg általában. Én többször utaztam velük, de fülkés kocsival még nem találkoztam, ettől persze még lehet.
2016. jún. 1. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
ja és a Tekergőben esetleg annyi a jó, hogy ha az ország keleti részén laksz (Záhony, Nyíregyháza, Debrecen, esetleg Szolnok, Cegléd, bár ez már kevésbé kelet), akkor átszállás nélkül ki tudsz menni a Balatonra vele, ha Pesten laksz, akkor is, már fent van az idei menetrendje
2016. jún. 1. 20:59
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. A holnapolat én is megtaláltam, csak ezek nem az idei várható dolgokról szóltak sajnos.

Azért örülnék fülkés vonatnak mivel kisgyerekkel fogok utazni és így kevésbé zavarná a többi utast és azok is kevésbé zavarnának minket ;)

2016. jún. 2. 06:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Valamelyik nap már telefonáltam a mávnak hogy mi van menetrenddel ott a kisasszony azt mondta hogy jun. 5. Után lesz elérhető az interneten...
2016. jún. 2. 06:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Meg Nohabos menet szokott lenni néha.
2016. jún. 2. 10:36
 9/12 A kérdező kommentje:

Utazott már valaki?

Kényelmes?

Az illemhely tisztán tartott?

A hajamat fogom tépni egy 2 éves bilizős gyerekkel a több mint 100 km alatt?

Melyiket ajánlanátok a tekergő a kék hullám vagy a sima tapolcai gyors közül?

2016. jún. 2. 10:58
 10/12 anonim ***** válasza:
A sima tapolcai gyors a Tekergő. Én azt ajánlom, amelyiknek jó a menetrendje, de pár napon belül kiderül. Még sajnos semmi sem biztos az idei menetrendből, ezért nehéz megszervezni az utazást.
2016. jún. 3. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!