Kék hullám, tekergő vonat?
Most olvastam a neten hogy már ilyenek is vannak. Éppen aktuális lesz nálunk ez a vonatos téma mivel Balaton északi partra fogunk utazni.
Tudnátok nekem ezekről a vonatokról tapasztalatomat írni mégisilyenek? Ja és ami még érdekelne ezek közül valamelyik fülkés még vagy ezeken kívül van még fülkés vonat oda? (Több mint 10 éve nem mentem oda vonattal)
Fülkés kocsik tavaly a Tekergő gyorsvonaton voltak, idén is azon várhatók. A Kék hullám sebesvonatok Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron (?) és Balatonalmádiban állnak meg, utána mindenhol, ami a távolabbi települések elérést szolgálja elsősorban. Ezeken van 1 IC kocsi is. A székesfehérvári megállást ki akarják szedni, mert nem akarják, hogy dízelmozdonnyal menjen végig a vonat és csak Szabadbattyánban lehet kicserélni a mozdonyt, de a székesfehérvári megállás "nem fér bele". A Katica sebesvonatok Székesfehérvártól Balatonfüredig mindenhol megállnak, ami a Balatonfüred előtti kisebb települések elérését szolgálja, de ez idén nem biztos, hogy közlekedni fog Budapest és Székesfehérvár között, mert kevés a Desiro, ami megfelelne erre a célra. A Tekergő gyorsvonatok a nagyobb állomásokon állnak meg, ezzel tehermentesítik a Kék hullám és Katica vonatokat, de ezt is valószínűleg ritkítják az idén.
Az információk forrása: [link] (a MÁV nem képes meghirdetni a nyári menetrendet).
Köszönöm a segítséget. A holnapolat én is megtaláltam, csak ezek nem az idei várható dolgokról szóltak sajnos.
Azért örülnék fülkés vonatnak mivel kisgyerekkel fogok utazni és így kevésbé zavarná a többi utast és azok is kevésbé zavarnának minket ;)
Utazott már valaki?
Kényelmes?
Az illemhely tisztán tartott?
A hajamat fogom tépni egy 2 éves bilizős gyerekkel a több mint 100 km alatt?
Melyiket ajánlanátok a tekergő a kék hullám vagy a sima tapolcai gyors közül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!