Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Betegkártyával bkv-n ingyen...

Sexylady kérdése:

Betegkártyával bkv-n ingyen utazhatok?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
www.bkv.hu oldalon megtalálod a választ
2010. ápr. 10. 20:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdeztem meg, mert nem találtam meg, h lehet-e, de azért köszi.
2010. ápr. 10. 20:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha valaki tényleg meg tudná mondani, hogy utazhatok-e, akkor nagyon szépen köszönöm.
2010. ápr. 10. 20:45
 4/11 anonim ***** válasza:
ha nincs ott a kedvezményre jogosító feltételek között, akkor nem.
2010. ápr. 10. 20:58
 5/11 anonim válasza:
A "Hatósági bizonyítvány"-ra gondolsz, amin TAJ-szám is van?
2010. ápr. 11. 01:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, arra, csak betegkártyának szoktam hívni, mert az aszma miatt kaptam.
2010. ápr. 13. 19:59
 7/11 anonim válasza:

Szia!

És még rajta van a név, anyja neve, szül. hely, és szül. idő is ugye? Ez más néven a "TAJ-kártya". Arra szolgál, hogy igazolja, van biztosításod, az egészségügyi szolgáltatásokért nem kell fizetned.

Nem ismerem a BKV szabályzatát, de kötve hiszem, hogy bármelyik közlekedési cégnél jogosítana kedvezményes vagy ingyenes utazásra. Ilyen alapon több mint másfélmillió budapesti ingyen utazhatna.

TAJ-kártyát nemcsak asztma miatt kapnak az emberek, hanem akkor is, ha nem betegek.

Bizonyos súlyos betegségek esetén lehet ingyen utazni, de arra külön igazolványok vannak.

Az asztma nem hiszem, hogy ezek közé tartozik.

2010. ápr. 13. 20:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Ajj nem vagyok hülye, megismerek egy TAJ-kártáyt :) Ez egy kis fehér kártya, amire az is rá van írva, hogy emelt összegű családi pótlékra vagyok jogosult :)
2010. ápr. 25. 21:43
 9/11 anonim válasza:

a TAJ kártyán nincs olyan, hogy emelt csládi pótlék...

Ha van külön az asztmád miatt valami kártyád, akkor talán van kedvezmény.

de a taj kb olyan mint a személyi, emiatt NEM jogosít semmilyen kedvezményre.

2010. máj. 22. 00:27
 10/11 A kérdező kommentje:
De bizony jogosít, helyközin 90%-os jegyet lehet venni, helyin ingyen, de nem tudom hogy ez a helyi a fővárosra is érvényes-e. Egyébként biztos hogy működik, mert használom amióta megvan, és kérték is hogy mutassam be, és nem volt semmi gond. Sőt aki már ismer, úgy is kérdezi, hogy államkincstáros jegyet kérek-e...
2010. máj. 23. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!