Metrónál a harmadik sín ráz?
Kezet nyújtani meg szerintem nem túl bölcs dolog a metrósínekre esett embernek, mert ha hozzáér az áramvezető sínhez akkor téged is megráz az áram. “
Ha hozzáér a harmadik sínhez vagy rálép a borítására és az beszakad alatta, akkor nem fogja megrázni az áram. Ez ugyanis egyenáram, ami nem ráz. Üt, vagy szimplán éget, de semmiképpen sem ráz meg.
Ezt a részt ellentmondásosnak érzem: kimászni nem szabad, mert hozzáérhetünk a harmadik sínhez, és megrázhat az áram. Ezt írja a blogíró korábban. Itt meg azt írja, hogy az egyenáram nem ráz? Hogy van ez?
egyszerűbb betörni az áramtalanító vészkapcsolót
menteni utána...
Az egyenáram is igen egészségtelen tud lenni. Máskülönben amúgy minek szórakoznánk pl. villamosoknál felsővezeték kiépítésével???
Szóval nem, nem segítünk senkinek sem kimászni addig, amíg kéken világít vagy villog a peron végén bármelyik fény.
Erre a részre gondoltam:
“Kezet nyújtani meg szerintem nem túl bölcs dolog a metrósínekre esett embernek, mert ha hozzáér az áramvezető sínhez akkor téged is megráz az áram. “
Ha hozzáér a harmadik sínhez vagy rálép a borítására és az beszakad alatta, akkor nem fogja megrázni az áram. Ez ugyanis egyenáram, ami nem ráz. Üt, vagy szimplán éget, de semmiképpen sem ráz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!