Ha metrónál a mozglépcső tetején érvényesítem a vonaljegyemet, azt át kell adni az ellenőrnek hogy eltépje?
Másodikhoz: Aha! Rengeteg olyan esettel találkozom, amikor még nem is utaztál, de már írják a csekket.
Annyi biztos, hogy az egyébként fényképes igazolványhoz kötött bérlethez nem szokták kérni a kapcsolt iratot.
Ha kéri, akkor át kell adni, ha nem, akkor nem. Volt egy időszak, ami értelmesnek tűnt, amikor csak befelé ellenőriztek, kifelé nem. Nekem ez azért volt szimpatikus, mert bliccelést megelőző intézkedés.
Most meg az van, hogy volt, egy Deákos átszállásos utamon 4-szer (!) kellett mutatnom a bérletem.
Akik fent BEENGEDÉSNÉL dekkolnak, azok nem klasszikus értelemben vett "ellenőrök", hanem biztonsági őrök, semmidet nem vehetik el, csak szemmel ellenőrizhetnek
Az a dolguk, hogy meggyőződjenek az utazás jogosultságáról, amit lényegében egy gép végez el a jegyen, nem pedig humán erőforrás.
Egy képzett BKV jegyellenőrnek lehet dolga a jegy betépése akkor, ha a járművön (busz, villamos) elromlott a jegykezelő berendezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!