Ha le van járva a személyigazolványom és nem érvényesítem egy darabig egyéb okokból akkor azért megbüntethetnek?
Én úgy tudom, hogy nem büntetnek meg.
Viszont ha a lejárat előtt hosszabbítod meg, akkor csak az igazolvány kell, meg 1500 Ft-os illetékbélyeg.
Ha viszont már lejárt, és nincs más személyazonosságot igazolni képes iratod – útlevél, jogsi –, akkor kell egy születési anyakönyvi kivonat, és 3000 Ft-os illetékbélyeg.
Szóval 1500 Ft-ot buksz az ügyön, de ez nem igazán büntetés. Viszont ha nem tudod igazolni magad, az adott esetben más problémákhoz vezethet. (Előállítanak, stb…)
nekem nincs jogsim, és útlevelem se.
diákigazolvány megfelel?
6: a kérdező nem a véleményünkre kíváncsi, szóval érdektelen, hogy téged kik, miért és milyen komolysággal ellenőriztek.
A diákigazolványt a jog nem ismeri el személyazonosításra alkalmas iratnak.
Ez a jogszabály részlete.
(3)235 A polgár személyazonosságát a személyazonosító igazolványon túl az érvényes útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!