Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szlovákiában diákként hogy...

Szlovákiában diákként hogy tudok ingyen utazni?

Figyelt kérdés
Olvastam arról, hogy 26 év alatti EU állampolgár nappali tagozatos hallgatóknak ingyenes az utazás Szlovákiában, csak kell hozzá valami kártya. Ezt hogy és mint tudom kiváltani, mi a menete?
2016. ápr. 25. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Keress rá erre: "Bezplatné cestovanie vo vlakoch ZSSK"

A slovakrail.sk oldalra visz, ott minden részletesen le van írva.

Kicsit lejjebb találsz egy listát a központi rendszerbe bekötött pénztárakról (pokladnice s KVC), ezeknél regisztrálhatsz és megkapod az ingyenes utazásra jogosító kártyát. Fontos, hogy mindig kell ingyenes jegyet váltanod.

2016. ápr. 25. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom csak vonaton ingyenes az utazás. Ehhez az iskolában kérned kell iskolalátogatási igazolást és azt szlovák nyelvre hiteles fordítónál le kell fordítanod. Ezzel bemész a pénztárba és ott kiállítják neked a kártyát. A fordítás csak párezer forint, szóval simán megéri.
2016. ápr. 25. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Tényleg figyelmesen olvasd át a slovakrail.sk oldalon általam hivatkozott aloldalt. Sok fontos részlet van ott. Ha nem tudsz szlovákul, a Google fordító elég jó találatokat ad, főleg szlovák-angol relációban.
2016. ápr. 25. 18:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak voat ingyenes, am határ mentén sok pénztárnál tudak magyarul is.
2016. ápr. 25. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!