128 km/h sebesség 120-as pályán belefér még?
A héten utaztam haza Ceglédről Debrecenbe személyvonattal,Ceglédről pontosan indult a vonat de Szolnokon valami Ic-t magunk elé kellett engedni ami utánunk jött 20 perc késéssel. Emiatt 20 perc késéssel indultunk és utána haladt a vonat is ,Debrecenbe 6 perc késéssel érkeztünk.
Szajoltol Püspökladányig egyetlen egy lassújel nincs és nagyon belerántott. Mentünk több mint 120-al. Törökszentmiklós -Fegyvernek örményes között elértük a 128-at a telefonon letöltött alkalmazás szerint.
Ennyivel túllépni a megengedett 120-at,belefér?
V43 mozdony volt és négy fülkés kocsi amik ugye 120-asok.
Nem féltem,hogy kisiklik csak ,ha vonaton utazok ,figyelem,hogy kb. mennyivel megyünk.
Érdekel a vasúti közlekedés.
Azt is megfigyeltem már,hogy kb. 2 hónapig Kaba állomás cukorgyári kitérőjénél Ladány felől volt egy 20-as lassújel a jobb vágányon,most szedték le még a héten a "2" jelet ami 20-as lassújelet jelent,tehát ott 20-al lehetett menni és mindig nagyon lassúra lelassított ott de egyszer volt egy alkalom amikor simán 120-al átment rajta a vonat a 20-as lassújelen. Félre ne értse senki, nem a fordított háromszög alakú előjelző táblánál ment 120-al hanem a sima négyszögletes "2"-es jelzésű táblá ál ahol már 20-al kelett volna menni.
Nade semmi baj nem lett,attól sem siklott ki.
Nem.
140-es a pálya amióta átépűlt.
160-as pálya csak egy van Magyarországon,az pedig az 1-es sz. vonal ( Budapest-Hegyeshalom)
Én is úgy tudom, hogy műszakilag 160-as, de az ETCS hiányzik, és emiatt alacsonyabb csak.
Egyébként a pályánál is +10%-os szabály van, ezért tudtak pl a Schlieren kocsik és a Flirtek futópróbázni az egyesen Győr és Hegyeshalom között.
Tehát még ha esetleg 140 is akkor is 154.
Ja . Találtam egy - két cikket. Most is már 160-as a pálya.Oké. De a biztber az még nem alkalmas erre. De ezt most csinálják ,láttam is,hogy a pálya mellett dolgoznak.
Leghamarabb 2020-ra érjük el,hogy 160-al menjenek a vonatok mert még van hátra a P.ladány-Deb. szakasz ,ezt fogják csinálni és 2020-ra lesz kész biztberrel együtt de még utóbbit el sem kezdték. Tehát megvárják míg minden kész legyen,végig Debrecenig kész legyen minden és akkortól repít 160-al ha minden jól megy. Csak legyen mi. Mert a szili meg a sima 120-as kocsikkal nem fog menni. Akkor csak az a pár db Traxx ami néhány vonattal jár erre az esetleg de a vasúti kocsi is alkalmas legyen 160-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!