Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy lehet könnyem megszervezni?

Hogy lehet könnyem megszervezni?

Figyelt kérdés
Ha bejönnek a jó idők, szeretnénk a gyermekeinkkel egy budapesti kirándulást. Vidékiek vagyunk, tervezünk egy vonatozást Bp.-re. Ott szeretnénk minden Bkv-ra felülni. Van valami napi bérlet ami mindenre jó? Vagy hogy szerveznétek ezt meg? Nincs célállomás, csak a tömegközlekedés a lényeg, mert buszon kívül nem ültek még semmin, mindenhova autóval megyünk, gondoltam jó szórakozás lenne nekik.

2016. márc. 17. 10:43
 1/10 eddiboy ***** válasza:
100%
Ami nektek kell, azt úgy hívják, hogy Budapest csoportos 24 órás jegy. 3300 Ft-ba kerül, és 24 órán keresztül max. 5 fő utazhat vele a teljes budapesti hálózaton, kivéve az olyan különleges járműveket, mint sikló, libegő. Hajóra csak hétköznap érvényes. Budapesten belül a vonatokra is érvényes, és nagyobb vasúti pénztárakban is megváltható. Kérjétek a vonatjeggyel együtt, és lehet, hogy a vonatjegy is olcsóbb lesz.
2016. márc. 17. 10:57
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Van 24 órás ill. 72 órás napijegy is, előbbi 1650, utóbbi 4250 Ft. Mindenképpen ilyet vegyetek, ha tényleg a BKV-zás a cél, jobban megéri, mint a menetjegy. Érvényes az összes metróra, hévre, villamosra, buszra, éjszakai járatra, munkanapokon a D11, D12, D13 -es hajójáratokra.

Figyelni kell, hogy a héveknél kell pótjegy, amennyiben kiléptek a Budapest közigazgatási határból.

Amennyire rossz híre van a BKV-nak, annyira jól szervezett is. Gyakorlatilag akárhol vagy a városban, maximum 5 perc sétára találni fogsz valami megállót, ami el visz valahova.

Azért ne céltalanul menjetek, mert azért könnyen össze lehet zavarodni. Jelöljétek ki a célpontokat, amiket megnéznétek (Margitsziget, Gellért-hegy, Kopaszi-gát, Normafa, Parlament, stb.), és azokat a BKK útvonaltervezőjével szépen kössétek össze.

2016. márc. 17. 11:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok, tényleg az elsőnek van igaza, jobban megéri a csoportos jegy, arról el is feledkeztem, hogy van.
2016. márc. 17. 11:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2016. márc. 17. 11:08
 5/10 MZ.per.X ***** válasza:
100%

Érdemes egy alapos utazástervezés, mert elég sok érdekes látnivaló akad.

Kis földalatti, fogaskerekű, gyerekvasút, ezek a klasszikusabbak. 4-6 vonalán Combino villamos, 17-es vonalán CAF villamos is jár ami újabb. Látnivaló szempontjából meg 2-es villamos belvárosi része.

Esetleg érdemes lehet megnézni, mikor vannak nyílt napok a kocsiszínekben, olyankor ott van minden típus, fel lehet szállni, csak a tömeg is nagy ugye. Esetleg a vasúttörténeti parkba is megéri elnézni.

2016. márc. 17. 15:03
 6/10 anonim ***** válasza:
48%

A 4-es metrón lehet, hogy már lebontották a vezetőfülkét és ki lehet látni az alagútból elől és hátul :)

[link]

Hogy kész vannak-e vele nem tudom, vidéki vagyok, csak olvastam.

2016. márc. 17. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, erdemes lenne egy ket hiresseget is lefotozni pl rakoczi hid kornyeke kosztolanyi dezso ter stb...
2016. márc. 17. 20:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felültök a Millenniumi Földalattira, akkor nézzétek meg a Deák téri aluljáróban a Földalatti múzeumot. (Belépő egy vonaljegy)

Jó buli busszal felmenni a Széll Kálmán térről a Városmajorig, aztán a Fogaskerekűvel felmenni a Széchenyi Hegyi Gyermekvasúthoz, a János-hegy állomásnál leszállni. Az Erzsébet kilátóról lehet gyönyörködni a tájban, utána egy rövid séta, majd Libegővel leutazni a hegyről, és busszal vissza a Széll Kálmán térre.

2016. márc. 17. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
6-os válaszom javítom, még nincs lebontva vezetőfülke:) Kitettem egy kérdést erről, mert kíváncsi voltam én is. Nem kérek több lepontozást.
2016. márc. 18. 07:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Nahát! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megmondom őszintén, hogy féltem kiírni a kérdést, hogy úgyis csak lehurrogást kapok amiért lusta vagyok utána nézni. De hogy még látnivalókat is írtok... nagyon jó fejek vagytok. Hála és köszönet.
2016. márc. 18. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!