A holnapi nap minek számít a tömegközlekedésben?
Munkaszüneti nap vagy szabadnap?
A busznál, amit kinéztem magamnak, az van feltüntetve, hogy munkaszüneti napok kivételével mindig közlekedik?
Akkor ez most mit jelent?Megy holnap vagy nem?
Általános, mindenhova érvényes biztos választ nem tudok adni. Nem írtad milyen busz, én a VOLÁN-ról írok:
1.) Dél-alföldi Közlekedési Központ: 2016. március 14 (hétfő): szabadnapi menetrend szerint.
2.) Észak-magyarországi Közlekedési Központ: 2016. március 14 (hétfő): szabadnapi menetrend szerint.
3.) Északnyugat-magyarországi közlekedési Központ: 2016. március 14 (hétfő): szabadnapi menetrend szerint.
[link] és a MENETRENDI NAPTÁR-ra kell kattintani.
4.) Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ: 2016. március 14 (hétfő): szabadnapi menetrend szerint.
5.) Középnyugat-magyarországi Közlkedési Központ: 2016. március 14 (hétfő): szabadnapi menetrend szerint.
6.) A VOLÁNBUSZ (Bp.) honlapján nem találtam értesítést, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ hozza a szokásos ünnepnap körüli formáját: nem érhető el.
Tehát, amit találtam: szabadnap (≈ szombat). Vagyis, holnap nem munkaszüneti nap szerint közlekednek, azaz ezeken a helyeken egészen biztos, hogy közlekednek a „munkaszüneti napok kivételével minden nap” jelölésű járatok. Feltételezhetően másutt is; de ha a megtalált helyeken utaznál, akkor hiper-szuper biztosra mehetsz.
Egyébként, én, úgy tudom, és írásos bizonyíték alapján az ünnepek körüli munkarendet szabályzó miniszter is, hogy holnap nem munkaszüneti nap lesz.
A VOLÁN menetrendi megnevezések szerint pedig ma van és kedden lesz munkaszüneti nap szerinti közlekedés.
#4: Ezek szerint egységesítettek végre a Volánok? Az jó hír, mert eddig nagy összevisszaság volt ünnepek körül. A DDKK pl. munkaszüneti nap szerint közlekedtette eddig a buszait az ilyen ünnepnapok közé bezárt szabadnapokon,most a menetrendi kereső alapján ők is "szabadnapoznak".
Kérdező: a volános menetrendi kereső elvileg mindig a jó menetrendet írja ki az adott napra, amit ott látsz, az hivatalosan közlekedik is. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!