Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton a kalauz a berletemre...

Vonaton a kalauz a berletemre 1nappal előző dátumot irt ra mikor kezelte. Belém fognak kötni?

Figyelt kérdés
2016.01.15.én vettem és 2016.02.14.éig jó, de ő azt írta rá h a vonatszám ugyebár meg h 01.14. Ebből lehet bajom? Nem akartam szólni mondom biztos igy van

2016. jan. 22. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Senki nem fog beléd kötni emiatt, a bérleten rajta van,hogy meddig érvényes. A "kezelésnek" amúgy sincs semmi értelme bérlet esetén, a buszbérletet sem kezelik, mégis érvényes.
2016. jan. 22. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
a vonatbérlet kezeléstől függetlenül is érvényes, sőt, kezelni sem kell, azért szokták kezelni, hogy ezzel jelezzék saját maguknak és a többi kallernek hogy már ez a bérlet meg a kedvezményre jogosító okmányok ellenőrizve lettek, így innentől elég a bérletet mutatnod, és nem kell mindig megmutatnod a diákodat:)
2016. jan. 22. 21:11
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
#2: Ennyi erővel veszek egy diákbérletet, kinézek egy járatszámot, ráfirkálom, és onnantól diákbérlettel utazom, holott nincs is diákom, mivel nem ellenőrzik, mert azt hiszik, már egy kalauz megnézte.
2016. jan. 22. 22:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Dátumnak is kell rajtalennie.Aztán kicseszel a kalauzzal, mert ha jön egy fővizsgáló (aki bárkit bármikor ellenőrizhet,ien minket is!szondáztathat is pl) S megnézik,hogy aznap ki volt azon a vonaton és rájönnek hogy hibázott,akkor ki is rughatják.. (Egy kalauz)
2016. jan. 23. 23:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Oké, azt gondoltam, hogy dátumot is kell ráíni, vagy az érvényesség kezdőnapját bekarikázni, ha már aznap használta az illető. A fővizsgálóval való találkozás nyilván bukta, de a jegyvizsgálóra mi alapján bizonyítják rá, hogy ő hibázott? Ő nyilván állítani fogja, hogy az illetőt és a bérletét nem is látta. Grafológussal vizsgálják meg a ráírt számokat? És, ha olyan vonatszám van rajta, amin több jv. is dolgozik, hogyan döntik el, hogy kit rúgjanak ki?
2016. jan. 24. 03:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem is találkoztam még fővizsgálóval

De egyébként Mivan akkor ha az illető amikor bérletet vett akkor a húga diákját kérte el es igy igazolva van az okmánya amit alá is ir a kalauz

Es ha másnap lebukik az illető szerintem nem jöhet ki rosszul a kalauz ebből

Eddig amugy nem szóltak érte:)

2016. jan. 24. 21:24
 7/7 anonim ***** válasza:
A kezelésnek semmi értelme nincs. Valami berögződés ez. És igen, azt gondolják a jv-k, hogy ha valami rá van firkálva, akkor már tutira minden rendben van a bérlettel. Pedig ez nem garancia, mert az ír rá, aki akar.
2016. jan. 25. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!