Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért írt rá a kalauz a...

Miért írt rá a kalauz a bérletemre? (MÁV)

Figyelt kérdés

Ma a vonaton ráírta a bérletemre a kalauz a vonatszámot és a dátumot.

Érdekes, mert eddig még sosem találkoztam ilyennel.

Ennek van valami oka?

2014. okt. 18. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez az előírás, csak nem mindegyik tartja be.
2014. okt. 18. 19:06
 2/4 anonim válasza:
Elvileg amikor először utazol a bérleteddel, el kellene kérniük a személyidet (vagy diákigazolványt), egyeztetni a számát azzal, amit a bérletre írtál, és ezt a bérleten leigazolják. A tapasztalat: azon a vonalon, amelyiken én járok, kb 2-3 havonta kezelik le, és évente max 2-szer kérik el a személyimet.
2014. okt. 18. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy le kell kezelni azt is. Kb. két éve már (majdnem) mindig ráírják. Gondolom rájuk szóltak, hogy csinálják. Nem árt, ha egyszer kezibe veszi, nem-e vmi fénymásolt hamisítvány. Azelőtt volt egy tíz év, amikor soha semmi nem volt ráírva, még az ellenőröket se érdekelte, esetleg azok írtak rá néha. Még korábban megint csak volt ráírás, sőt még pecsételték is, de szépen lassan leszoktak róla. A kiinduló állomás szögletes állomási pecsétjét is külön rá kellett nyomatni, akkor is, ha máshol vetted meg, különben kukacosabb jegyvizsgálók érvénytelennek vették.
2014. okt. 19. 05:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért ír rá, mert a MÁV-START-nál még mindig valami 1900-as évek eleji rendszer működik.

Persze, az nem gond, ha a kezébe veszi, csakhogy azt a "kezelést" én is meg tudom csinálni otthon, ráfirkantok egy vonatszámot meg egy dátumot, aztán kész. És akkor mi van, onnantól érvényes a hamis bérletem is? Dehogy is. Semmit nem számít, így is elkérhetik ellenőrzésre, és persze helyesen meg is teszik.

2014. okt. 22. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!