Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A villamoson a kalauz honnan...

Kata0403 kérdése:

A villamoson a kalauz honnan tudja, hogy a lyukasztott jegy, amit odaadsz neki, azt akkor lyukasztottad, mikor felszálltál?

Figyelt kérdés
Mert mi van, ha régebben lyukasztott jegyet nem dobtam ki és azt adtam neki oda?

2016. jan. 7. 23:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Állítgathatók a lyukasztók, de ma már sok helyen rányomtat a jegyre kódot, dátumot.
2016. jan. 7. 23:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Felszállás után próbajegyet kezel, ezzel veti össze a vizsgált jegyeket.
2016. jan. 7. 23:49
 3/11 anonim válasza:
0%
Ez szerintem egy nagy bullshit! Nem tidja sehonnan, max. feltételezi.
2016. jan. 8. 00:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Felszáll, lyukaszt egyet ő is és kiderül azonnal ha nem stimmel.
2016. jan. 8. 00:34
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Milyen időközönként állítják? Pl megy egy kört visszaszállok ugyanarra akkor még ugyan az lesz a kód?
2016. jan. 8. 01:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy villamosnak ugyanaz marad a "kódja". A régebbieknél, ahol fizikailag átlyukasztja, ott a 9 számos mezőben különböző variációk vannak, és azokat állítják be a villamosra. Ahhoz elég betegnek kell lenni, hogy valaki rögzítse melyik szerelvényen lyukasztotta a jegyet korábban és kivárja míg az jön újra. A modern nyomtatós eszközök pedig dátumot, és szerintem óra, percet is nyomnak. Amiből pedig tudja már az ellenőr, hogy volt e járatforduló.
2016. jan. 8. 07:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy járművön belül is cserélik a kombinációt, bár nem túl sűrűn. A héven és a 24-es villamoson játszottam be, hogy a lyukasztott jegyeket eltettem, egy kis igazolványtartóban sorba rendezve lefűztem. Felszálláskor lyukasztottam próbajegyet, és ha volt már olyanom, nem kellett újat elhasználnom. A villamoson sokszor, a héven ritkábban jött be.
2016. jan. 8. 08:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer a 2-es villamoson utaztam, lyukasztottam jegyet aztán amikor jött az ellenőr meg akart büntetni, hogy nem érvényes a jegyem. Aztán addig addig mondtam, hogy felszálláskor lyukasztottam míg ő is lyukasztott aztán nézi a két jegyet, nézi az óráját aztán közli, hogy elnézést ezek a vackok már megint nem jól működnek.
2016. jan. 8. 08:20
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

3-as miért áll nullán. És mit hadováltok bélyegzősről, amikor a kérdés kifejezetten lyukasztós készülékről és ellenőrről szól.

Nem tudja. Ha azonos a kombináció a próbajegyével, akkor lehet az féléves is.

A BKV-nál, amikor bevezették ezt a rendszert (sajna már akkor is felnőtt voltam), minden forduló végén változtatott rajtuk a vezető. Később ez ritkult.

2016. jan. 8. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

a 9-es mondta a lényeget.

Régebben némelyik versenyző egy olyan könyvecskével járt, amiben mindenféle lukasztás-variáció jegyből volt egy darab.

Aztán elszálláskor lukasztott egy jegyméretű fehér lapocskát, kikereste az annak megfeleően lukasztott bkv jegyet, és mellétűzte...jött az ellenőr, odaadta a rendes jegyet, aki azt eltépte.

A versenyző leszálláskor keresett a földön egy ugyanolyant, és az élet ment tovább. Csak egyszer kellett összegyűjteni a kollekciót, és nagyritkán pótolni az elszakítottat.

Nem véletlenül korszerűsítenek mindent...az ellenőr orra előtt kereste ki a jegyet a regiszterből..nem tudtak vele mit csinálni.

Ja, az ellenőr felszálláskor lukasztott egy próbajegyet..

2016. jan. 8. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!