Ez szabálytalanságnak számít a MÁV-nál?
A következőről van szó:
Van egy útvonal, én mondjuk A-ból utazom Z-be. Közben vannak állomások, mondjuk B, C, D, stb.
Tegyük fel, hogy nekem van egy C-ből Z-be érvényes jegyem. Ha ezzel felszállok B-ben, ahol _nincs_ jegykiadás, és jön a kalauz a C állomás előtt, akkor vehetek úgy jegyet, hogy az B-től C-ig szól? Tehát, azután hogy a C állomáson túlmentünk, a másik érvényes jeggyel ugyanúgy utazhatok tovább?
Ha jól tudom, akkor lehet, ezt hívják menetjegy-kiegészítésnek. De nem vagyok 100%-ig biztos benne, olyan 90%.
De nem értem, ha a példádban B-ben szállsz fel, akkor mit keres ott A állomás neve?
Lehetöségeid:
- B állomásnál felszállás elött veszel egy jegyet B, és C állomás között érvényes. (legegyszerübb megoldás)
- vagy felszálláskor megkeresed a vonaton a jegyvizsgálot (vjv) és mondod, h. egészitsze ki a jegyedet C-ig. ha van B-ben pénztár, akkor +500 ft-os potdijat is kell fizetned a vjv-nél.
- vagy a B állomás pénztárában beadod a C-Z menetjegyedet, h. B-töl legyen érvényes Z-ig akkor ott kapsz egy kiegészitö jegyet amit az eredeti jegyedhez csatolnak.
volt vasuti pénztáros
az üzletszabályzat szerint igen, minden esetben meg kell keresned a jegyvizsgálot a "B" megálloi felszállásnál.
ex.ut.fiz.pénztáros
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!