Ilyenkor mit tehetek? #Budapest #diak #matrica #heeelp
Bocs, de én is most kaptam diákit, és pontosan tudtam, hogy nem lesz rajta matrica (mondták is!) - azaz addig kell érvényesnek lenni az igazolásnak, amíg legközelebb be nem jutok a suliba...
Tehát ezt kicsit te cseszted el... :S
Két dolgot tehetsz szvsz:
Az igazolásod és a diákid birtokában berizikóztatsz egy diákjegyet Pestig és kimagyarázod a kalauznak, ha véletlenül kérné és problémázna a matrica miatt. Pesten a bérletet automatában meg tudod venni, az nem nézi van-e rajta matrica - ellenőr esetén szintén a papírral próbálod igazolni.
Másik, hogy belépsz egy telekocsi rendszerbe, és feljössz Pestre azzal, ők kb. vasúti félárú árában fuvaroznak.
Ezért kéne előre gondolkodni, és a hét elején megkérni az ideiglenes diákot, nem az utolsó pillanatban...
...komolyan ennyire életképtelen ez a generáció, vagy csak szimplán az internet révén többel találkozom?
Ha a BKK bérleted nem jár le akkor az ottani ellenőr nem fog megbüntetni, ugyanis a BKK-nál a bérlet vásárlásának időpontjában kell érvényes diákodnak lenni, tehát ha a bérletet régebben vetted és akkor még érvényes volt, akkor azt elfogadják.
A vonaton megkockáztathatod azt, hogy nem büntetnek meg, de szerintem vagy megveteti veled a jegyet vagy megkér hogy szállj le, mindkettő elég kellemetlen. Igazából te cseszted el mert kérhettél volna másik ideiglenes diákod ha előre gondolkodsz. Vagy kifizeted a teljes vonatjegyet vagy felmész még vasárnap és akkor hétfőn szerzel matricát.
azért azt tudni kell, hogy az ideiglenes igazolást 60 napra adják azt hiszem, és annyiszor adják, ahányszor szükséges, de csak azután adnak másikat, ha az előző lejárt. úgyhogy azt előre nem lehet tudni, hogy a lejárat előtt megérkezik-e a diák, és emellett még a matricát is el lehet-e rá kérni.
ahogy más is írta, megkockáztathatod a büntetést, hisz ha matricát nem is, de egy új igazolást azt kérhetsz(de szerintem a matricát is megkapod, elég idő eltelt már a tanév kezdete óta), és ha megbüntetnek, akkor maximum a már érvényes diákot bemutatod.
az mondjuk nem tudom, megéri-e neked, ha 1200 Ft-os eljárási díjat kell fizetned, ha út közben megbüntetnek.
ha a teljesárú jegy olcsóbb, mint 2400 Ft, akkor nyilván nem spórolsz annyit, hogy megérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!