Miért van csak a busz eleje tele?
ez a kérdés minden héten megjelenik, egy-két szó eltéréssel.
ezt nem itt, hanem egy elöl tömött buszon kellene feltenni a kérdést reggeli csúcsban..
érdekes válaszokat kapnál.
itt már megválaszolták, keress vissza.
Attól is függ, melyik részén áll meg a megállónak a busz. Ha a hátsóbb részén áll meg, akkor mindenki elől száll fel, mert az van közelebb, senki nem sétál el hátra. Persze az elsők akik felszállnak, azok se mennek hátrébb csak pár lépést. Akik utóbb szállnak fel, nem tudnak hátrébb menni a többiektől. Így lesz egy tolongás, hátul meg üres a busz ugye.
De van ez fordítva is, ha például nagyon előre megy a busz, akkor mindenki hátul tolong, éppen így jártam a tegnap, én is lusta voltam előremenni, hátul állni alig volt helyem, elől meg üres székek voltak...
Őszintén nem értem, hogy megéri a lustaság, a gondolkodás mellőzése és az ösztönszerű közlekedés azt, hogy egymás hegyén-hátán kell álldogálni, nyomorogni. Azért a tömeg nem kényelmes és nem kellemes dolog.
Sokan az ilyesmi kérdéseknél az emberek évezredes ösztöneivel érvelnek, például a folyosó melletti székre ülés kapcsán.
Hát számomra pont az lenne logikus a kialakult évezredes ösztönök kapcsán, hogy kerülni a tömeget és a vadidegenekkel kialakítot túl szoros kontaktust, a négyzetméterenként többen is álldogálást, nyomorgást.
Legalább aki szeretne emberségesebb körülmények között utazni, utazás alatt nem csak szenvedni, hogy legyen már vége összenyomnak, nem kapok levegőt stb, hanem legalább punnyadni, elgondolkozni, netán elfoglalni magát... Az mindig talál helyet a járműveken.
A csuklós busz vége üresebb, a 2-es metrón az Örs felé a hátsó kocsik, a Combinó közepén ahol messzebb van a szomszédos két ajtó, ott az ajtó és a csukló közötti rész, úgy általában a villamosok (főleg a hármas csatoltak) középső része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!