Menet közben is nyitható ajtajú vonat?
Egy rövidfilmhez szeretnénk olyan utazós jelenetet forgatni, hogy 100-al robog a vonat, a háttérben country zene szól, én meg az alsó lépcsőkön ülve utazok és az egész mögött kicsit "szellemképesen" egy térkép lenne mint más filmekben.
Közlekedik Magyarországon olyan vasúti jármű aminek menet közben is nyitható az ajtaja?
Ha van, tudnátok olyan vonalat írni ahol ilyen jármű közlekedik és a sínek mellett nincs méteres gaz?(nem lenne jó h beleakadnék valamibe)
Sima gyors/személyvonaton van olyan berendezés, ami betépi a féket vagy jelzi a vezetőnek, ha vésznyitással nyitjuk ki menet közben az ajtót?
Illetve ezt "sunyiban" leforgatni csak szabálysértés, vagy komolyabb balhé lenne?(milyen büntetés várható?)
Utóirat:
Tudom, hogy életveszélyes, halálos, átgurul a nyakamon, kiherél, levágja a kezem lábam, tolószék, stb.
Természetesen szabálytalan a vagon lépcsőjén utazni, szinte esélytelen megcsinálnod a filmet.
Ezek a régi, korszerűtlen vagonok manapság már csak mellékvonalakon vannak, ahol mindössze 2-3 vagonból áll a szerelvény, relatíve lassan halad a vonat, minden állomáson és megállóhelyen megáll.
5-10 percenként megáll a vonat, egy percen belül odaér a kalauz, leszállók, felszállók zavarhatnak, de ezektől függetlenül sincs sok értelme az ötletednek.
Csak kifelé tudsz filmezni, azért meg fölösleges kimászni a lépcsőre, vállalni a plusz kockázatot.
A jelenetet sajnos ejtem. Kamerával, menetiránynak háttal már tényleg nem kéne kiállni oda. :-(
De baromkodásból egyszer biztos ki fogunk mászni oda, amikor a leggyorsabban megy. :-D
"Ezek a régi, korszerűtlen vagonok manapság már csak mellékvonalakon vannak"
Már bocsánat, de melyik országban élsz? Szinte az összes fővonalon közlekednek olyan kocsik, amiknek lazán nyitható az ajtaja menet közben is. És ezek jellemzően 120 km/h-val mennek, tehát nem is lassan.
Felveszed az ülős jelenetet egy álló vasúti lépcsőjén.
A száguldó jelenetet meg felveszed külön biztonságosan.
Megfelelő programmal összevágod.
Lehet, hogy mégis lesz, mert ha a kamerát ki tudjuk tartani valami nyéllel az ablakon, akkor van rá esély. A menetiránynak háttal kiállással kamerázást senki nem vállalta(én vagyok az egyetlen kaszkadőr az osztályban :-D), de nyéllel gond nélkül rábólintott mindenki.
Biztonság:
Ha van a hónom alatt egy autós vontatókötél(2t max) amibe két 80 kilós csávó belecsimpaszkodik, esélytelen, hogy leesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!