Este sotetben honnan lehet latni hogy eppen merre jar a vonat amiben utazunk hogy jo helyen szaljak le?
5. Hülye
Nem kell megvárni, hogy megálljon. Amikor kezd fékezni,(más a hangja) de még megy, akkor kell kihajolni. Tudom, hogy nem szabályos, de veszélytelen.
Ja, aztán ha a másik oldalon van kitéve a tábla vagy az állomásépületen a felirat, netán (amit sose tudtam fölfogni) hagyták, hogy a gaz benője és nem látni azt, akkor majd leszáll két állomással odébb.
Vagy megnézed, hogy hanyadik megálló, vagy előre kiírod menetrendből az érkezési időt, vagy megkérdezed a kalauzt, netán egy utast. Vagy ha van okostelefonod, akkor azon a térkép rendszerint GPS-szel be tudod lőni, hogy hol jársz.
Sok jó tipp szerepelt már eddig. Így csinálom én:
1. Előre kiírom/lementem a vonat megállóit. Így tudom követni, hol tartunk.
2. Néha ellenőrzöm a pontosságot is, így ki tudom számolni, mikorra kell odaérni.
3. A vonat elejébe ülök, így tuti fel fog húzni az a kocsi is a feliratig, ahol ülök.
4. Az állomásépület jellemzően a településközpont felé eső oldalon lesz, ott érdemes a feliratot lesni, ahol több a fény.
5. A kalauz és az utasok is szívesen segítenek. Főleg az épp leszállni készülők tudnak pontos infót adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!