Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Melyik Mertó állomásokat...

Melyik Mertó állomásokat lehet lezárni légmentesen és atom-biztosan?

Figyelt kérdés

Magyarországon úgy tudom 23-at lehet:

https://www.youtube.com/watch?v=TgtUywRcibg

2015. okt. 2. 17:29
 1/7 Koaxk Ábel ***** válasza:
64%
Köszi a videót, én ezekről nem is hallottam eddig, pedig érdekes. :)
2015. okt. 2. 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a kettes és hármas belvárosi állomásai között kell keresni azt a 23-at. Amelyeket le lehet zárni, azoknál elég feltűnő a mozgólépcsők utáni széles fém keresztvájat a padlón :)
2015. okt. 3. 02:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A Kelet-Nyugat és az Észak-Dél vonalakon 3 illetve 9 óvóhelyi szektor van kialakítva, ebbe beleértendő a teljes kéreg- és mélyvezetésű szakasz valamint az összekötőalagút. Egy-egy szektorba max. 3 állomás és a közöttük lévő alagúti szakasz valamint a kiszolgáló létesítmények tartoznak. A szektorok egymástól és a külvilágtól a szektorkapukkal kerülnek hermetikusan lezárásra, ezek helyéről az állomások lejáratánál jól látható, bontható padló- és falszakaszok is árulkodnak.
2015. okt. 3. 02:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,

De 3-as nem modta meg melyik állomásokra gondol.

2015. okt. 3. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Mint írtam, a Kelet-Nyugat és az Észak-Dél vonal összes kéreg- és mélyállomása alkalmas az elzárkózásra (a 23-as szám biztosan nem valós):

Kelet-Nyugat:

-Népstadion (Lehet, hogy csak az állomás után kezdődik a szektor, meg kéne nézni van-e a lejáratnál kapu)

-Keleti pu.

-Blaha Lujza tér

-Astoria

-Deák tér (M2)

-Összekötő alagút (M2)

-F4 létesítmény

-Kossuth tér

-Batthyány tér

-Moszkva tér

-Déli pu.

-Déli kihúzó

Észak-Dél:

-Határ út fordító

-Határ út

-Pöttyös u.

-Ecseri út

-Népliget

-Nagyvárad fordító

-Nagyvárad tér

-Klinikák

-Ferenc körút

-Kálvin tér

-Élmunkás tér

-Deák tér (M3)

-Összekötő alagút (M3)

-Arany J. u.

-Marx tér

-Élmunkás tér

-Élmunkás fordító

-Dózsa Gy. út

-Árpád híd

-Árpád fordító

-Forgách u.

-Gyöngyösi u.

-Újpest-Vkp.

-Újpest-Kp.

-Bajcsy kihúzó

Továbbá az állomásközi vonalalagutak, PV kiszolgáló termek (mosdók, tárolók, stb.), műszaki létesítmények (generátortermek, szellőztetőalagutak, stb.), egyéb helyiségek is az óvóhely részét képezik.

2015. okt. 3. 19:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem 23 hanem 28 állomást akartam írni, és ezt is csak a 2014-es videóból idéztem(vettem) gondolom akkor még nem számolták a négyes metrót.
2015. okt. 3. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:

A 28 viszont kijön, fentebb én is 28 állomást, 8 forgalmi létesítményt (kihúzók, fordítók, összekötő) és egy egyéb objektumot (F4-es) írtam össze (ezek szerint a Népstadion tényleg ide tartozik).

A 4-es metró (DBR) nem alkalmas óvóhelynek, mivel végig betonszerkezetes. Ellenben a 2-es (KNy) és 3-as (ÉD) vonalak a mélyvezetésű szakaszokon acéltübingekből a kéregalatti szakaszokon pedig acél keretalagutakból épülnek fel.

2015. okt. 4. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!