Melyik Mertó állomásokat lehet lezárni légmentesen és atom-biztosan?
Köszönöm a válaszokat,
De 3-as nem modta meg melyik állomásokra gondol.
Mint írtam, a Kelet-Nyugat és az Észak-Dél vonal összes kéreg- és mélyállomása alkalmas az elzárkózásra (a 23-as szám biztosan nem valós):
Kelet-Nyugat:
-Népstadion (Lehet, hogy csak az állomás után kezdődik a szektor, meg kéne nézni van-e a lejáratnál kapu)
-Keleti pu.
-Blaha Lujza tér
-Astoria
-Deák tér (M2)
-Összekötő alagút (M2)
-F4 létesítmény
-Kossuth tér
-Batthyány tér
-Moszkva tér
-Déli pu.
-Déli kihúzó
Észak-Dél:
-Határ út fordító
-Határ út
-Pöttyös u.
-Ecseri út
-Népliget
-Nagyvárad fordító
-Nagyvárad tér
-Klinikák
-Ferenc körút
-Kálvin tér
-Élmunkás tér
-Deák tér (M3)
-Összekötő alagút (M3)
-Arany J. u.
-Marx tér
-Élmunkás tér
-Élmunkás fordító
-Dózsa Gy. út
-Árpád híd
-Árpád fordító
-Forgách u.
-Gyöngyösi u.
-Újpest-Vkp.
-Újpest-Kp.
-Bajcsy kihúzó
Továbbá az állomásközi vonalalagutak, PV kiszolgáló termek (mosdók, tárolók, stb.), műszaki létesítmények (generátortermek, szellőztetőalagutak, stb.), egyéb helyiségek is az óvóhely részét képezik.
A 28 viszont kijön, fentebb én is 28 állomást, 8 forgalmi létesítményt (kihúzók, fordítók, összekötő) és egy egyéb objektumot (F4-es) írtam össze (ezek szerint a Népstadion tényleg ide tartozik).
A 4-es metró (DBR) nem alkalmas óvóhelynek, mivel végig betonszerkezetes. Ellenben a 2-es (KNy) és 3-as (ÉD) vonalak a mélyvezetésű szakaszokon acéltübingekből a kéregalatti szakaszokon pedig acél keretalagutakból épülnek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!