Milyen feltételei vannak annak hogy buszsofőr lehessek? És mennyibe kerül összesen?
Figyelt kérdés
Én addig jutotta kell B(személyautó),C(teherautó),(és a D(busz) és ha csuklóst akrok vezetni ahhoz kell az E vagy az F nem tudom ponrtosan.Továbbá kell PÁV viszga(gőzöm sincs hogy ez mi:))De zeket légyszi ti is irjátok le mert sötétben tapogatózok.2015. szept. 21. 18:40
1/7 anonim válasza:
B, C, D kell hozzá. Csuklóshoz csak típusvizsga, az E kategória az a nehézpótkocsi (kamion).
A PÁV pedig a Pályaalkalmassági Vizsga ezt is az NKH-nál teszed le.
Ha eddig ezekből semmi nincs meg, akkor körülbelül - autósiskolától függően - szűk félmillió forinttal számolj az egész cuccra.
A B kategória ~100 a C, D ~150-200 darabja, plusz okmányok, páv, stb.
2/7 anonim válasza:
-II. csoportú eü. alkalmasság
-B,C,D kategóriás jogosítvány
-PÁV II minősítés
-Autóbuszos GKI vizsga
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)És za tényleg igaz hoyg csak akkor lehetek buszsofőr ha valaki beajánl az adott helyre?Valahol ezt olvastam.
2015. szept. 22. 16:46
4/7 anonim válasza:
Nem vagyok sofőr (bár ha diplomával nem sikerül elhelyezkednem, az lesz a második verzióm :D), de amilyen hiányszakma, szerintem nem foglalkoznak azzal, hogy ki vagy, csak felelj meg a fent említett követelményeknek, és akár hétfőn kezdhetsz is. Az egy más kérdés, hogy aki teheti, az inkább megy maszekhoz, ahol nem kell pénztárral foglalkozni, és még többet is visz haza az ember.
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor jogsik,viszgák minden megvan, és nyert ügyem van:)
2015. szept. 23. 13:29
6/7 anonim válasza:
A C jogsít állami támogatással is lerakhatod. Cserébe 1,5 évig a szakmában kell dolgoznod. A busz jogosítványt meg a volánok szoktak olyan programot inditani hogy lerakhatod a D jogosítványt de x évig náluk kell dolgoznod. Ez ha jól tudom 2 évet jelent.
7/7 A kérdező kommentje:
Az úgy egész jó lerakom a jogsit és munkát is adnak.
2015. szept. 23. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!