Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért drágább BKV-val utazni...

Miért drágább BKV-val utazni mint kocsival?!

Figyelt kérdés

Egy 4tagú családnak oda-vissza bkv-val átszállás nélkül (oda-vissza*4tagú családnak jegy* 320ft-os jegyár)

= 2*4*320= 2560 Ft

Még ugyanez kocsival

össz: 10km (oda-vissza)

(7liter/100km ez 0,7liter kell *320Ft-os benzinár )

azaz 224Ft-ba kerül..

Magyarul Bkv-val átszállás nélkül 4tagú családnak 2560Ft-ba kerül az eljutás

kocsival egy 4tagú családnak csupán 224Ft-ba.

Tehát

a család 2336Ft-ot TAKARÍT MEG

ha kocsival utazik, mintha BKV-val!!

Hozzáteszem fiatalak tönkelege 500Ft-os órabérért mennek el szórólapot osztogatni,

miközben még 2bkv-jegyet sem tud ezzel keresni,

söt egy komolyabb hamburgert nem tud venni ebből a keresetből!

HOL ÉLÜNKKK????????? S.O.S

Ezt a véleményt írta: Gerikee a "közérdekű figyelő"

2010. márc. 13. 12:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem ti, pestiek, sokkal jobban járnátok biciklivel. Lényegében teljesen ingyen van (ha nincs biciklid, veszel egyet 30-40 ezer forintért - ez max. fél évi BKV vagy 1-2 havi autófenntartás; ha van, akkor még ez sem kell), és még a dugó sem érint nagyon, mert el tudsz evickélni az autók között.
2010. márc. 13. 13:48
 12/22 anonim válasza:
100%
13:48 - Bizonyos környékeken életveszélyes a bringa, nem beszélve a szmogról.
2010. márc. 13. 13:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Bp-n halál felesleges autóval járni, hacsak nincs 2-3 kicsi gyereked. ameddig fiatal vagy, és nincs családod, vagy idősebb vagy, és a gyerekeidet már nem kell kísérgetned sehova, akkor az egész pénzkidobás.

mi is vehetnénk autót, mert a párom és én is jól keresünk, viszont inkább csak pénznyelő lenne, mint kellően kihasznált.

megbeszéltük, ha születik babánk, akkor mindenképp, hiszen egy párhónapos csecsemőt nem szívesen vinnék busszal a sok csöves közt...

2010. márc. 13. 14:04
 14/22 anonim ***** válasza:

13:48: Igazad van, csak a lopásmentes parkolásról feledkezel meg, szerintem ez a fő akadály. És persze az időjárás.

14:04 meg talán a belvárosban lakik, de Budapest nagy, és sok része van, ahol ez nem így van.

2010. márc. 13. 14:12
 15/22 anonim válasza:
BKV-ről nem tudok nyilatkozni, csak Volánról, egy városközeli településről (10 km), ha az autó összes költségét számolom, talán még a törlesztő is belefér, olcsóbb, de legalábbis nem sokkal drágább. És ami még számít, bevásárlóközpontból, elkerülőn 10 perc alatt otthon vagyok. Ez a barátnőmnek, akinek nincs kocsija 2óra. Mert 8-kor zár az üzlet, eljön helyi járattal a pályaudvarra, busz 9.20-kor, 20 perc menetidő és 20 perc séta hazáig. És ezt havi 17000 Ft-ért.
2010. márc. 13. 14:28
 16/22 anonim válasza:
jaj, de a válasz: mert ugyan Magyarországon még a BKVből is sikerült lenyúlni a pénzeket, de az igazi nagy pénzeső az útépítés. És akkor még nem beszéltünk a biztosítólobbiról (nyilván nem érdeke a tömegközlekedés) az adókról, olajlobbi stb. Mertha azt veszem alapul, hogy ugyanannyi a kettő ára, az államnak akkor is több esik le a magánközlekedésből.
2010. márc. 13. 14:33
 17/22 anonim ***** válasza:
Ezt a linket hogy raktad bele, HTML-ben? Vagy a GYIK linkesítette?
2010. márc. 13. 14:38
 18/22 anonim válasza:
a GYIK
2010. márc. 13. 14:40
 19/22 anonim ***** válasza:
46%

Én tavaly biciklivel jártam.3 MOCSKOS CIGÁNY körülvett kést szegeztek hozzám és ellopták a bringám amit azelött vettem egy honapja 100 ezer forintért.MIelött megkérdezné valaki miért álltam meg,mert lassan mentem és kiugrottak elém.

Rendörségi ügy lett belőle ,de nem sikerült elkapniuk.Ezért nem járok biciklivel,mert már nincs meg valahol el is vették a kedvem tőle.De amugy van egy régi bicom azzal azért még szoktam ide-oda menni 18/F

2010. márc. 14. 12:23
 20/22 anonim ***** válasza:
Merrefelé történt ez?
2010. márc. 14. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!