Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért drágább BKV-val utazni...

Miért drágább BKV-val utazni mint kocsival?!

Figyelt kérdés

Egy 4tagú családnak oda-vissza bkv-val átszállás nélkül (oda-vissza*4tagú családnak jegy* 320ft-os jegyár)

= 2*4*320= 2560 Ft

Még ugyanez kocsival

össz: 10km (oda-vissza)

(7liter/100km ez 0,7liter kell *320Ft-os benzinár )

azaz 224Ft-ba kerül..

Magyarul Bkv-val átszállás nélkül 4tagú családnak 2560Ft-ba kerül az eljutás

kocsival egy 4tagú családnak csupán 224Ft-ba.

Tehát

a család 2336Ft-ot TAKARÍT MEG

ha kocsival utazik, mintha BKV-val!!

Hozzáteszem fiatalak tönkelege 500Ft-os órabérért mennek el szórólapot osztogatni,

miközben még 2bkv-jegyet sem tud ezzel keresni,

söt egy komolyabb hamburgert nem tud venni ebből a keresetből!

HOL ÉLÜNKKK????????? S.O.S

Ezt a véleményt írta: Gerikee a "közérdekű figyelő"

2010. márc. 13. 12:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Ez az egész országban így van a tömegközlekedéssel. Egy 4-tagú családnak simán megéri még a Budapest-Szeged út is autóval, autópályán, matricával együtt.
2010. márc. 13. 12:28
 2/22 anonim válasza:
Bkv-nál rendelkezésre állást kell megfizetni, akkor is működik amikor kevesen használják dec. 24-én 25-én stb... Az emberek nagy része nem dolgozik. Az autónál ha bele számolod az amortizációs, szervíz, biztosítási kötségeket már nem ennyire olcsó. Az egyéb költségeket a bkv a jegyárába beszámítja. Ja és az se bitos utasszámhoz megfelelően alaktották ki a járatsűrűséget.
2010. márc. 13. 12:40
 3/22 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy drágább. Mi is 4 tagú család vagyunk, de 4-en 4 irányba megyünk hétköznap, anyu szemben dolgozik, öcsém a Műegyetemen tanul, apám a Népliget közelében dolgozik, én pedig a Duna Plaza közelében. Ha anyu nem is, de 3-an 1 kocsival mennénk, tehát apám mindenkit leszállítana, akkor az óriási kerülő lenne, pláne reggel a dugóban. Bérletünk van, így hosszú távon olcsóbb, mint akár kocsival akár minden nap minden járatra jegyet venni. Aki sokat közlekedik, annak a bérlet az olcsóbb és a tömegközlekedés.
2010. márc. 13. 13:08
 4/22 anonim válasza:
Nekem éves bérletem van, 103.400Ft-ba került (a szüleimnek is az van, és öcsémnek is, neki diák), ha ezt az év 365 napján használnám (ráadásul a következő év január 5-ig használhatom a decemberi szelvényt), akkor 1 napra leosztva (365-tel osztva) 283,56Ft-ra jönne ki 1 napi bérlet költség, és korlátlan számú járatra, korlátlan távolságra érvényes korlátlan átszállással Budapest közigazgatási határáig BKV-n, a Volán és a MÁV járatain közigazgatási határon belül.
2010. márc. 13. 13:15
 5/22 anonim ***** válasza:
Én autóval járok, és nem fizetek fölösleges pénzeket mindenféle tanácsadóknak meg cégeknek, és nem tejelek semmilyen pártnak meg főpolgárnak. Talán ezért. :-)
2010. márc. 13. 13:20
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Drágább a BKV, mint az autó, de csak akkor, ha nem kell parkolódíjat fizetni. Én nem veszek bérletet, autóval járok, kivéve, ha Bp. belvárosában kell parkolni. Akkor már nem éri meg kocsival járni.

Jó a kérdés, hogy miért ennyire drága a BKV. A vidéki városokban lényegesen olcsóbb a helyi közlekedés.

2010. márc. 13. 13:20
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó az a levezetés. Ez egyszeri utazásnál így valóban olcsóbban jön ki.

DE!

Amikor 320 forintért utazol a 7E buszon Bosnyáktól az Eteléig abban benne van minden. A biztosítás (mert ha van jegyed automatikusan biztosít téged a BKV), az X km utazás, a busz amortizációja (mert nem keveset kap egy kör alatt) stb. Míg kocsival 1 liter benzint is épp hogy tudsz tankolni ebből.

Akkor nézzük tovább.

A kocsinak negyed évente jön a biztosítása ami mindenkinek más és vedd figyelembe hogy nem minden fiatal iratja a kocsijét az anyja nevére még ha olcsóbb is lenne (én sem tettem)

Meg kell tankolni (ez az ami sosem jön ki havi 9400 forintból. Én havi 15 ezer körűl tankolom meg)

Akkor van az amoritizáció is. Téi-nyári gumi amit azért 2-3 évente újat kell venni. (sőt ha egy felni garnitúrád van minden évszakváltáskor át kell szereltetni

Elhiszem hogy kényelmesebb kocsival járni mint BKVval de nem olcsóbb a kocsi.

Én ha délelöttös vagyok bemegyek busszal mert reggel sűrűn jár és szerencsére mindig van helyem mert kifelé utazok melóhelyre:) Délutánoskén inkább kocsival járok mert este már ritka minden de sokszor mentem be délután is busszal mert nem volt kedvem autóba űlni (ilyen is van)

2010. márc. 13. 13:25
 8/22 General válasza:
100%
Egyrészt ott a bérlet. Másrészt arra nem gondolsz, hogy a BKV-busznak nem te fizeted a súlyadót, karbantartást, olajat, stb., amit a saját kocsidnál még a benzin mellett fizetni kell.
2010. márc. 13. 13:28
 9/22 anonim ***** válasza:
Bizonyos szempontból biztos olcsóbb autóval járni, és kényelmesebb is, ez egészen biztos. De pénzt "megspórolni" azzal, hogy autóval járok? Igen, esetleg akkor, ha már megvan az autónk. De azt megvenni vagyunk képtelenek, a buszt nem kell megvennem, az jár magától. Autót pedig egyszerűen a családunk képtelen venni, úgyhogy SAJNOS marad a BKV. Nem tudunk eljutni odáig, hogy azon filózzunk, melyik éri meg jobban..
2010. márc. 13. 13:31
 10/22 anonim ***** válasza:

Tatabányáról Esztergomba olcsóbb bérelt kocsival menni,(Opel Astra) mint busszal vagy vonattal.

Na meg gyorsabb is. Ezt kapd ki.

2010. márc. 13. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!