Miért drágább BKV-val utazni mint kocsival?!
Egy 4tagú családnak oda-vissza bkv-val átszállás nélkül (oda-vissza*4tagú családnak jegy* 320ft-os jegyár)
= 2*4*320= 2560 Ft
Még ugyanez kocsival
össz: 10km (oda-vissza)
(7liter/100km ez 0,7liter kell *320Ft-os benzinár )
azaz 224Ft-ba kerül..
Magyarul Bkv-val átszállás nélkül 4tagú családnak 2560Ft-ba kerül az eljutás
kocsival egy 4tagú családnak csupán 224Ft-ba.
Tehát
a család 2336Ft-ot TAKARÍT MEG
ha kocsival utazik, mintha BKV-val!!
Hozzáteszem fiatalak tönkelege 500Ft-os órabérért mennek el szórólapot osztogatni,
miközben még 2bkv-jegyet sem tud ezzel keresni,
söt egy komolyabb hamburgert nem tud venni ebből a keresetből!
HOL ÉLÜNKKK????????? S.O.S
Ezt a véleményt írta: Gerikee a "közérdekű figyelő"
Drágább a BKV, mint az autó, de csak akkor, ha nem kell parkolódíjat fizetni. Én nem veszek bérletet, autóval járok, kivéve, ha Bp. belvárosában kell parkolni. Akkor már nem éri meg kocsival járni.
Jó a kérdés, hogy miért ennyire drága a BKV. A vidéki városokban lényegesen olcsóbb a helyi közlekedés.
Jó az a levezetés. Ez egyszeri utazásnál így valóban olcsóbban jön ki.
DE!
Amikor 320 forintért utazol a 7E buszon Bosnyáktól az Eteléig abban benne van minden. A biztosítás (mert ha van jegyed automatikusan biztosít téged a BKV), az X km utazás, a busz amortizációja (mert nem keveset kap egy kör alatt) stb. Míg kocsival 1 liter benzint is épp hogy tudsz tankolni ebből.
Akkor nézzük tovább.
A kocsinak negyed évente jön a biztosítása ami mindenkinek más és vedd figyelembe hogy nem minden fiatal iratja a kocsijét az anyja nevére még ha olcsóbb is lenne (én sem tettem)
Meg kell tankolni (ez az ami sosem jön ki havi 9400 forintból. Én havi 15 ezer körűl tankolom meg)
Akkor van az amoritizáció is. Téi-nyári gumi amit azért 2-3 évente újat kell venni. (sőt ha egy felni garnitúrád van minden évszakváltáskor át kell szereltetni
Elhiszem hogy kényelmesebb kocsival járni mint BKVval de nem olcsóbb a kocsi.
Én ha délelöttös vagyok bemegyek busszal mert reggel sűrűn jár és szerencsére mindig van helyem mert kifelé utazok melóhelyre:) Délutánoskén inkább kocsival járok mert este már ritka minden de sokszor mentem be délután is busszal mert nem volt kedvem autóba űlni (ilyen is van)
Tatabányáról Esztergomba olcsóbb bérelt kocsival menni,(Opel Astra) mint busszal vagy vonattal.
Na meg gyorsabb is. Ezt kapd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!