Önök szerint/szerintetek is lehet áldozattá válni ellenőrök és közteresek által a BKV járművein?
Félreértés ne essék: én is, egyetértek azzal, hogy ne legyen bunkó ellenőr. Viszont én is, mindenfélével találkoztam és jobban belegondoltam - akkor nem feltétlenül igazak a sztereotípiák.
Kettő alapvető dolog van:
1. Negatívum az ember életében, nem egyszer erősebb, mint a pozitívum.
Egy példával élve (OFF, mivel nem vagyok ellenőr) ha én, megverek valakit, akkor jobban megjegyeznek, mint akkor, ha valakinek segítek (még akkor is, ha azt a munkahelyemen teszem, miközben nem a munkakörömhöz kapcsolódik).
2. Szeretünk általánosítani. Na pont ez, amit sosem fogok megérteni. Az ember, az ember és nem mindig a szakmájának él. Mint korábban írtam, ha valaminél alapkövetelmény az erkölcstelen cselekedet, pl. a bérgyilkosnál, azt még megérteném, de kérem - ez nem mindenhol van. Az egyik ilyen, az ellenőrt, de írhatok péket, vagy éppen hentest (tényleg! Tőlük, miért nem fél senki? - pedig lehet látni, mikkel dolgoznak... )
3. Bliccelők és/vagy Urbanlegend. Vannak a hóbort bliccelők, akiknél mindegy, mennyibe kerül a jegy/bérlet, úgysem veszi meg (kivéve akkor, ha már, ő sem tud bliccelni, mivel jogilag nem kifogásolható módon, de fizikailag akadályozva van. Pl. beléptetőkapu). Náluk persze, hogy ellenség az ellenőr, emiatt minden rosszat rá kell kenni.
A másik fele az, amikor az emberek, csak kitalálnak valamit, ami mégsem úgy volt, de mégis az ellenőrökön landol.
4. Amit csak megértek: tömegközlekedésben nincs konkurencia (Bp. történelmében létezett, de akkor, az volt a gond). BKV mellett, hiába van még más, de azok inkább, buszüzemeltetésben vesznek részt, másfelől ők is, a BKK-hoz tartoznak.
Ha meg kötelező igénybe venni, akkor elvárható legyen, hogy utasbarát szemléletmódot folytassanak. A BKK hiába hirdeti ezt, amikor az utasok nem feltétlenül ezt érzik. Én is, írtam nekik panaszt, hogy kimaradt a menetrendből egy villamos, utána lévő meg késett, emiatt borult a menetrend. Válasz - mégsem úgy volt, illetve induljak hamarabb (LOL - szeretem, ha az időmmel rendelkeznek).
Igen - én sem vagyok, teljesen megelégedve a szolgáltatással, a panaszokat, nem mindig kezelik rendesen, de akkor sem az ellenőr a hibás. Hiába vele jobban találkozok, mint egy vezetővel, de akkor sem úgy tekintek rájuk, mint egy két lábon járó kutyára. Ők csak elvállalnak egy feladatot, aminél kötve hinném, hogy életcéljuk lenne. Egy gyári melósnál is, ezt látom - nem hinném, hogy ez egy, életcél volna. Lehet, hogy ezzel én vagyok így, de az embert, nem feltétlenül az aktuális munkaköre miatt kellene minősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!