Önök szerint/szerintetek is lehet áldozattá válni ellenőrök és közteresek által a BKV járművein?
Frankón 10 éve rugózol ezen a kérdésen?
Ennyi erővel bárki mondhatná, hogy nem ismeri a pesti közlekedés szabályait. Ha ezzel ingyen lehetne utazni, akkor miből lenne a bevétel? Tudod: a szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. Egyébként meg nem voltál áldozat. Nem volt érvényes jegyed, megbüntettek, ennyi. Nem kell ezt túldramatizálni.
Azzal egyetértek, hogy a BKK ellenőrei, szerződött biztonsági őrei és a közteresek is olykor erősen megkérdőjelezhető módon és gyakran egyáltalán nem professzionálisan végzik a feladatukat. Ezen mindenképp javítani kell.
Különösen az nem tetszik, hogy a vidékieket és turistákat nem segítik. Pl a 200E buszon vett helyszíni vonaljegyet sokan nem érvényesítik, mert a világ nagy részén elég, ha kifizeted és elhozod a jegyet a sofőrtől. Vagy mondjuk az M1 vonalon a peronon lévő pénztárnál is örülnek, hogy megvan a jegy, pont jön a vonat, felpattannak, 8000 Ft. Ahelyett, hogy egy mosollyal leterelné a nyilvánvalóan tájékozatlanságból bliccelő utasokat a következő megállóban vagy csak eltépné a jegyüket és jó utat kívánna.
Persze nem minden eset ilyen egyértelmű, külföldön engem is büntettek meg azért, mert sor volt a lyukasztónál és hiába akartam lyukasztani, bliccelőnek véltek, mondván biztos észrevettem őket és csak lógni akartam eleinte. (Aha, 40 Ft volt ott a jegy, biztos lógni akartam :)
Szóval keskeny a mezsgye, de én jobban vigyàznék a város hírnevére. Az igazán sunyi bliccelő máshogy mozog, mint egy tájékozatlan turiszt vagy vidéki honfitárs.
Jegyellenőrnek a legalja ember megy aki hatalmat is akar a csekély fizetése mellé. Persze hogy bunkók, erőszakosak,ez a munkaköri kötelezettségük. Fejpénzt kapnak ezért mindenkit megbüntetnek akit lehet.
Egyébként ha nem jó a lyukasztó akkor nem büntethet meg csak ugye nem vittél róla igazolást.
Nekem már tépte meg ellenőr a kötött pulcsim úgy, hogy elszakadt a szál benne. Pedig mutattam neki a bérletet csak rohantam, hogy elérjem a metró kocsit. Amióta a bejáratnál ellenőriznek sokkal kisebb a valószínűsége ennek.
2001-ben a diákom meg volt repdve, de az új annyiba került, mint 10 napi kajám, ezért nem pótoltam. Az ellenőr elkérte és ketté törte és mondta, hogy már biztos nem érvényes.
Hát ott majdnem agyonvertem helyben! De nem vagyok állat, pedig jól esett volna.
# 6: ahha... persze... minden ellenőr ilyen... na hagyjál már... (tipikus flegma hozzáállás).
Bérgyilkosnál, vagy más, kötelező erkölcstelen munkánál még megérteném, de itt, csak arról van szó, hogy ellenőrzik az utasoknak jegy/bérlet érvényességét. Ha valamelyik bunkó, azzal magát minősíti.
Én azt tartom gáznak, hogy a mostani jegyek hátoldalán nincs tájékoztató, hanem csak egy internetcím, hogy ott kell az utazási szabályzatnak utánanézni. Alapvető tudnivalókat, amiket szoktak, azért ráírhatnák a jegyre. Azt hiszik, mindenkinek van mobilnete és majd pont a kedvükért fog wifi után rohangálni, hogy megnézze? Ez eléggé nagy flegmaság, bár nem a témához tartozik.
Azt mondanám, olvasd el, mi van a jegyre írva, hogyan kell használni, de ha nincs rá írva semmi, akkor inkább sütnék meg magunknak vacsorára azok, akik ezt így kitalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!