Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha veszek a balaton expressz...

Ha veszek a balaton expressz vonatra helyjegyet akkor oda kell ülnöm ahova a helyjegy szól vagy ülhetek máshova?

Figyelt kérdés
2015. aug. 12. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Oda kell ülnöd, ahova szól. Ha kihasználatlan a kocsi, s lehuppansz máshová, addig nem gond, amíg arra a helyre szóló jeggyel érkező utas nem kifogásolja.

Persze első osztályra nem mehet másodosztályú jeggyel.

A jegyvizsgáló nagy úr, az ő rugalmasságán is sok múlik.

2015. aug. 12. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg oda kell ülnöd, ahová a jegyed szól. De máshová is ülhetsz addig, amíg az adott hely tulajdonosa nem èrkezik meg. A kalauz legfeljebb akkor szól érte, ha tudja, hogy telt ház várható és nem akar vitatkozó utasojat békítgetni. Ezen kívül persze figyelj a kocsiosztályra is.
2015. aug. 12. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
A kocsiosztályra nem kell figyelned, mert egyáltalán nincs rajta 1. osztályú kocsi, de van 1 IC kocsi a vonat elején (balaton felé) vagy a végén (Budapest felé), amire sima helyjeggyel nem lehet beülni, csak IC pót- és helyjeggyel.
2015. aug. 12. 17:13
 4/6 anonim ***** válasza:
bár nem a kérdéshez kapcsolódik, de akkor ezek szerint valóban így van, ahogy a 3-as írja. én múltkor vettem helyjegyet Kelenföld-Siófok között, Elvirán direkt ott van, hogy 300 a sima helyjegy, és 475 tán az IC kocsiba szóló...jegyárusító meg mondta, hogy nem-nem, itt ez így egységes...hát mondjuk aztán sikeresen le is késtem az expresszt, úgyhogy mind1 már...:D
2015. aug. 12. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is mondták nem kötelező arra helyre ülni nem kötelez erre senki, de ha megjön a hely "tulajdonosa" át kell adnod a helyet.

De amúgy egy üres vonaton beülsz máshová nem fogja érdekelni a kalauzt én mindig utolsó IC vonatokkal járok haza a fél vonat üres és soha nem szólt még érte a kalauz hogy nem a helyemen ülök.

2015. aug. 12. 21:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
2015. aug. 12. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!