Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Azt meg lehet valahol nézni...

Azt meg lehet valahol nézni az interneten, hogy mely vonatok vannak klímával felszerelve?

Figyelt kérdés

Holnap indulok, de az időpont tulajdonképpen mindegy.

Azért kérdem mert nem szeretnék 4 órán keresztül aszalódni egy 90 fokos, légkondi nélküli, oxigénmentes vonaton.

2015. aug. 8. 17:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az Elvirán fel van tüntetve a járatok mellett, hogy klímás-e a vasúti kocsi. Erre elsősorban IC-k és motorvonatok (Flirt, Desiro) esetében számíthatsz. Pl. ha Katica nevű vonattal mész a Balaton északi partjára, az tuti klímás.
2015. aug. 8. 17:37
 2/12 A kérdező kommentje:

Rokonokhoz megyek Békéscsabáról Győrbe. ( Igen, pont az ország másik felibe ).

Én ez Elvirán nem látom, hogy lenne bármiféle klímára vonatkozó jelzés.

Először arra a hópihe jelre hittem azt, hogy klíma, de aztán rávittem az egeret, és azt írta rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.

2015. aug. 8. 17:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem, hogy nem is piktogram van, hanem egy az egyben odaírják, ha légkondicionált. Szerintem a Pestig tartó szakaszon nem lesz légkondid, a Győrig tartó szakaszon talán igen, ha éppenséggel Flirt vagy Talent motorvonat jár arra.
2015. aug. 8. 17:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Csabáról a Keletiig vehetsz IC-pótjegyet a hibrid IC-kre, Győrig pedig van Railjet vagy IC (a gyors nem légkondis). Esetleg a Keletiből elmész valahogy Kelenföldig, és ott fölszállsz egy S10-es személyre, ami FLIRT. Az mondjuk elgondolkodtató, hogy mindössze 15 perccel hosszabb menetidővel rendelkező, ámde klímás vonatra nem kell pótjegy, míg a mozgó szaunára igen (ami ellenben szinte tök üres szokott lenni).
2015. aug. 8. 17:50
 5/12 A kérdező kommentje:

Azt tudom hogy a román CFR kocsikon mindig van klíma, de azt sajnos nem tudom, hogy azok mikor mennek.

Egyszer mentem sima helyjegyes, magyar IC -vel is Pestre, de azon nem volt.

2015. aug. 8. 17:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem itt: [link]

Ha Bp-ről S10-es személlyel mész, az tuti légkondis. Tehát ne gyorsvonattal menj Budapesttől Győrig.

2015. aug. 8. 17:55
 7/12 A kérdező kommentje:
Jól látom, hogy ha délután 3-kor, a 74-es TRANSSYLVANIA vonattal indulok el Csabáról, és a hátul lévő román kocsik egyikére szállok fel, akkor lesz légkondi?
2015. aug. 8. 18:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit az előttem is írtak a vonatösszeállitás oldalon megtudod nezni az adott vonat milyen kocsikkal kozlekedik a kocsik mellé pedig oda van írva hogy klímáse.

De amúgy a magyar intercity kocsikba is van klima nem tudom ezt honnan szedted hogy nincs.

2015. aug. 8. 18:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen lesz de én hagynám azt a rossz román kocsit tudtomal csaba felé kedvezményesen 2. osztályú jegyel igénybe vehetö a magyar Avmz kocsi ami első osztályú kocsi. A Csanád, Nóniusz, Viharsarol ICken is talan ilyen van de minden magyar IC kocsiban legyen szó a sima Bp 20-67 be is van klima
2015. aug. 8. 18:19
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Bp 20-67-Ben csak légjavító van, nem klíma. [link]
2015. aug. 8. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!