Az Elvirán fel van tüntetve a járatok mellett, hogy klímás-e a vasúti kocsi. Erre elsősorban IC-k és motorvonatok (Flirt, Desiro) esetében számíthatsz. Pl. ha Katica nevű vonattal mész a Balaton északi partjára, az tuti klímás.
2015. aug. 8. 17:37
2/12 A kérdező kommentje:
Rokonokhoz megyek Békéscsabáról Győrbe. ( Igen, pont az ország másik felibe ).
Én ez Elvirán nem látom, hogy lenne bármiféle klímára vonatkozó jelzés.
Először arra a hópihe jelre hittem azt, hogy klíma, de aztán rávittem az egeret, és azt írta rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.
2015. aug. 8. 17:44
3/12 anonim válasza:
Most nézem, hogy nem is piktogram van, hanem egy az egyben odaírják, ha légkondicionált. Szerintem a Pestig tartó szakaszon nem lesz légkondid, a Győrig tartó szakaszon talán igen, ha éppenséggel Flirt vagy Talent motorvonat jár arra.
2015. aug. 8. 17:49
4/12 anonim válasza:
Csabáról a Keletiig vehetsz IC-pótjegyet a hibrid IC-kre, Győrig pedig van Railjet vagy IC (a gyors nem légkondis). Esetleg a Keletiből elmész valahogy Kelenföldig, és ott fölszállsz egy S10-es személyre, ami FLIRT. Az mondjuk elgondolkodtató, hogy mindössze 15 perccel hosszabb menetidővel rendelkező, ámde klímás vonatra nem kell pótjegy, míg a mozgó szaunára igen (ami ellenben szinte tök üres szokott lenni).
2015. aug. 8. 17:50
5/12 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy a román CFR kocsikon mindig van klíma, de azt sajnos nem tudom, hogy azok mikor mennek.
Egyszer mentem sima helyjegyes, magyar IC -vel is Pestre, de azon nem volt.
Ha Bp-ről S10-es személlyel mész, az tuti légkondis. Tehát ne gyorsvonattal menj Budapesttől Győrig.
2015. aug. 8. 17:55
7/12 A kérdező kommentje:
Jól látom, hogy ha délután 3-kor, a 74-es TRANSSYLVANIA vonattal indulok el Csabáról, és a hátul lévő román kocsik egyikére szállok fel, akkor lesz légkondi?
2015. aug. 8. 18:14
8/12 anonim válasza:
Amit az előttem is írtak a vonatösszeállitás oldalon megtudod nezni az adott vonat milyen kocsikkal kozlekedik a kocsik mellé pedig oda van írva hogy klímáse.
De amúgy a magyar intercity kocsikba is van klima nem tudom ezt honnan szedted hogy nincs.
2015. aug. 8. 18:15
9/12 anonim válasza:
Igen lesz de én hagynám azt a rossz román kocsit tudtomal csaba felé kedvezményesen 2. osztályú jegyel igénybe vehetö a magyar Avmz kocsi ami első osztályú kocsi. A Csanád, Nóniusz, Viharsarol ICken is talan ilyen van de minden magyar IC kocsiban legyen szó a sima Bp 20-67 be is van klima
2015. aug. 8. 18:19
10/12 anonim válasza:
Bp 20-67-Ben csak légjavító van, nem klíma. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!