Mivan, hogy ha rossz emberrel kezdenek ki a BKV ellenőrök?
Sziasztok!
Annyi hír volt a nyáron, hogy így meg úgy bántalmaztak egy-egy utast. Arra lennék kiváncsi, hogy mi van ha rossz emberrel kezdenek ki, tegyük fel profi valami harcművészetben?
Tudom tudom akármilyen ügyes valaki 2 embernél többel biztos nem bánik el, de tegyük fel, hogy 3 embert simán összepakol.
Utana majd az ellenőrök sírnak és mennek feljelentést tenni?
Nem tudom miért csak kiváncsi vagyok mivan ha fordul a kocka :D
mint a kontroll című filmben láthattuk, érdekes küzdelem...
de a valóság más..
az ellenőröknek jelentést kell írniuk a szolgálatban történtekről..ha összepakolják őket, arról is...aztán majd elindul a tanúfelkutatás, videók visszanézése, stb..stb..
nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen bunyóból jól jöjjön ki a harcművés..(esetleg akkor igen...de később? )
nézd meg a Kontroll-t (jutub)
A profi harcművész,bokszoló vagy bármilyen küzdősportot űző ember soha nem üthet vissza!
Jó példa erre Papp Laci,amikor megverték.
Mint mondtam csak kiváncsi voltam.
Egyébként szerintem full hülyeség, nehogy már, hogy ha az ellenőr kezdi aztán pórul jár még neki álljon feljebb.
1. Nyilván az ellenőr sem alkalmazhat erőszakot.
2. De a jogos önvédelmen túlmenően nem alkalmazhatsz erőszakot ellene akkor sem, ha ő erőszakos volt.
Ergo ha rángatja a ruhádat, kitépheted a másik kezeddel a ruhádat a kezéből. De ugyanezért fel nem pofozhatod, akàrmekkora "harcművész" vagy és bármennyire is úgy éreznèd igazságosnak.
Melyik óvodás paraszt pontozta le az összes választ? Mi volt bennük a nem tetsző, a helytelen információ?
Kissé gerinctelen dolog kommentár nélkül lehúzni válaszokat.
Az ellenőri tevékenység, nem Mortal Kombat real végigjátszás, úgyhogy nincs benne, gyengébb - erősebb ellenfél.
Az ellenőrök, csak az utazási jogosultságot ellenőrzik - ennyi az egész. Az, hogy egyesek kötekednek, azzal magukat és azokat minősítik, akik alkalmazzák. Ha az utasok között, vannak kötekedőek, akkor - arányosan - önvédelmet alkalmazhatnak.
"Annyi hír volt a nyáron, hogy így meg úgy bántalmaztak egy-egy utast."
Mennyi az annyi? ~0...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!