Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A közterület-felügyelők...

A közterület-felügyelők és/vagy az ellenőrök miért nem végzik a munkájukat?

Figyelt kérdés

A közterület-felügyelők és/vagy az ellenőrök miért nem végzik a munkájukat?

A megálló területén lévő dohányzást illetően most épp. Bár tapasztalom hogy ők is hajlamosak a megálló területén dohányozni...

--- Buszsofőrünk //16/06/2015 18:57// perckor a Batthyány téren nagyban pöfékel busz-azonosító (BPO736) előtt a megálló területén a jármű mellett a járműbe nyitott ajtón fújva be a füstöt, aztán mint aki jól végezte dolgát, eldobja a csikket, de csak el sem tapossa!

Hogy várhatnánk el hogy a közember betartsa a törvényt, ha sem a sofőrök sem azok a személyek nem tartják be akiknek betartatniuk kellene?

És a Batthyány tér csak egy példa a sok közül, láttam már ilyet Kőbányán is a végállomáson, a keletinél is és számtalan helyen.

A Batthyány ezek közül talán ami kiemelten sok dohányost tart a területén és az egész placc egy nagy buszmegálló! Bezzeg törvényt betartató illetékest ott soha nem lehet látni, egyet láttam a múltkor akinek hatásköre lett volna rá, az is épp a METRO és a HÉV bejárata közötti részen, az aluljáróban pöfékelt és dobta el beoltatlanul a csikket!

Milyen módon szándékozik a BKV/BKK az ilyen ellen fellépni?

2015. jún. 23. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugyan mit tenni a BKK, tesznek ezek magasról az utasra meg a szabályokra, azt se hidd el amit kérdeznek! :/
2015. jún. 23. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Házon belül nem büntetnek az ilyenek. Erre külön spicliket tart a BKV. Azok szintén bkv-s egyenruhában vannak.

A közteresek pedig csak a büntetésekre mennek, semmi másra. De mivel a BKK akarta ezt, ezért azok a sofőröket nem csesztetik ilyesmiért.

Sima civil embert rajtakapnának, azt azonnal megbüntetnék. Csak a büntetésre mennek, semmi másra. Az, hogy közbe ők maguk is megszegik, az csak mindegy.

2015. jún. 24. 07:33
 3/6 anonim ***** válasza:

# 2

Legalább ott tartanánk hogy a hétköznapi embert is büntetnék a dohányzásért, de azt sem teszik...mindenkinek kárára aki nem dohányzik, vagy mint én is valamilyen légúti betegséggel rendelkezik...

Én azt mondom, elég volt a kivételezésekből, ez az ország másról sem szól csak hogy mindenki megkapja a semmire a pénz, legfeljebb is akkor hajlandó valaki a másikat helyreigazítani ha személyesen az útjában áll, nem pedig amikor a törvény ellen vét...

A buszon is az ellenőr megbüntet 10 bliccelőből 1-2-t és utána tesz rá magasról, mert mint a saját fülemmel hallottam, neki megvan már a napi limit így elengedte a delikvenst...

És aki tisztességesen megveszi ezért fizet...meg fizeti az ellenőrt is, nagyon megéri!

Érted, ezek épp csak annyit dolgoznak amit muszáj, azon felül meg elnéznek mindent!

Igaz ez sajnos sok építőipari munkásra is. De mindegyik műfajban tisztelet a kivételnek!

2015. jún. 24. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Mielőtt bárkit bármiért felnyomsz, kérd meg udvariasan, hogy fejezze be a törvénysértő tevékenységet.

2. Ha ez nem segít, helyezd kilátásba, hogy a főnöke tudni fog a dologról.

3. Ha még mindig ott bagózik, küldj egy emailt a BKK ügyfélszolgálatának. Ők elég komolyan veszik a dolgot és szólnak az üzemeltető társaságnak, ha gond van egy munkatársuk viselkedésèvel.

A közterület-felügyelet és a járművezetők közt eleve van némi kollegiális érzés, hiszen munkáltatóik és ők maguk is gyakran összedolgoznak, így valószínűleg nem nagyon harapnak rá az ilyen esetekre.

2015. jún. 24. 09:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt én is sérelmezem.

Van olyan kocsma, aminek a közönsége kifejezetten a kocsma előtti megállóba jár dohányozni.

De van egy szám a megállókban kiírva a tiltó táblára, nekik kell szólni, ha ilyet látsz.

2015. jún. 27. 04:07
 6/6 A kérdező kommentje:

# 5

Persze, és a delikvens fél óráig fog állni és várni a megállóban dohányozva hogy kiérjen az illetékes bírságoló...

Én azt is nagyon Bölcsnek tartom amikor a megállókban engedtek nemzeti dohányboltokat nyitni, ahol magas-számban van dohánycsikk, nyilván megveszik és ott szívják vagy épp ott dobják el az utolsót, és ha ki is van írva ott hogy az épület előtt tilos, akkor sem megy ki az eladó szólni!!!

2015. jún. 27. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!