Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogosan vette el az ellenőr a...

Jogosan vette el az ellenőr a diákigazolványom?

Figyelt kérdés
Tegnap délután utaztam be Szegedre a helyről ahol lakom. Ideiglenes diákigazolványom van, mivel most végeztem az alapszakkal. Bemutattam az ellenőrnek, de emellé el akart kérni még egy fényképes igazolványt, hogy "lássa hogy tényleg én vagyok az". Mivel nem volt nálam más fényképes igazolvány, sőt semmilyen, (tudom, hogy ez hiba volt, de csak 1 levelet mentem feladni és már jöttem volna haza), ezért elvette a diákomat amit előzőleg ugye odaadtam a kezébe. Kaptam büntetést is, de azt csak akkor kell befizetnem ha 2 héten belül be nem mutatom az ügyfélszolgálaton a büntetést + igazolványt. Egyébként ez a bemutatás 900 Ft-ba kerül, + a jegy kiegészítését is ki kell mellé fizetnem... A kérdésem az, hogy volt-e joga elkobozni a diákigazolványom? Valakivel történt már hasonló?

2015. aug. 4. 12:51
1 2 3
 21/22 kovpet ***** válasza:
100%

Gondolom, erre a részre gondolsz:

"Az érvénytelen jegy, bérletszelvény, bérlet~/utazási igazolvány - a tulajdon, és a jogosultság igazolásáig - az ellenőrzésre jogosult személy által bevonható!"

Hol látsz itt diákigazolványt? Ezt mondtuk eddig, itt többen is. Amit ők állítottak ki, azt elvehetik (írásos jegyzőkönyv mellett), de egy hivatalos irat nem ilyen.

2015. aug. 6. 08:54
 22/22 anonim válasza:

A diákigazolvány nem (csak) utazási kedvezményre jogosító igazolvány...

Az utazási igazolvány például az "Ellátottak utazási utalványa"....

Azt mondja már meg az, aki azt akarja bizonygatni, hogy "utazási igazolvány", "utazási igazolvány", hogy, ha az ellenőr bevonja, akkor hogy vegyen a strandon másnap a diákigazolvány tulajdonosa kedvezményes, diák belépőt???? Ahhoz is az kell....

okt. 15. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!