Jogosan vette el az ellenőr a diákigazolványom?
Ez a sztori nekem nem tiszta.
Az ellenőr nem adta vissza a diákod?
Ha ideiglenes diákod van, akkor milyen diákot vett el? Ha megvan a mostani diákod, az jó október 31-ig, miért van ideiglenesed?
Ha elvette a diákod akkor hogy tudnád bemutatni?
"ezért elvette a diákomat amit előzőleg ugye odaadtam a kezébe."
Zsebrevágta? Milyen indokkal? Olyan nincs, hogy szó nélkül...
Pontosan, nem adta vissza.
Amikor diákot írtam nyilván az ideiglenesre gondoltam, mivel rendes az nincs. Az egyetemen elvették a rendeset miután végeztem.
Nem a diákomat kell bemutatnom hanem egy fényképes igazolványt. (személyi, jogsi)
Azt mondta hogy ezt csak úgy kapom vissza, ha bemegyek az ügyfélszolgálatra, eszembe se jutott az egész busz előtt parádézni vele, meg az se hogy ja amúgy milyen jogon veszi el.
Nem veheti el, de én is hallottam már sztorikat a magukat hatóságnak (sőt, mindenhatónak) képzelő ellenőrökről.
Pl. egy csoporttársamat pár éve azért büntették meg, mert állítólag egy diákigazolvány maximális érvényessége a kiállítástól kezdve 8 év (matrica nem volt rajta, nem is kellett, mivel még a közoktatásis igazolványát használta, tanköteles kor betöltésének évében). Neki is elvette az igazolványát, és később megállapításra került, hogy szabálytalanul járt el.
a kérdező pontosan, érthetően leírta a történetet...ráadásul őszintén..
..nos ezt hívják tanulópénznek...
ez külön aranyos:...."csak 1 leveletmentem feladni és már jöttem volna haza"...
ez nem enyhítő..ha nálad van egy fényképes igazolvány, útlevél, jogsi, személyi, akkor most ne írtál volna..
bemész, bemutatsz, befizetsz, visszakapsz, örülsz...
ennyi.
egyébként sokkal több mindenhez van joga, mint sokan hiszik...
"egyébként sokkal több mindenhez van joga, mint sokan hiszik..."
Kinek, az ellenőrnek? Az egy sima vállalat sima alkalmazottja, annyi joga van, mint neked vagy nekem.
A közteres vagy a rendőr persze más kérdés.
Kérdező: hívd fel a vállalatot és kérdezd meg tőlük, hogy mi a helyzet. Gondolom, kellene neked az a papír, tehát adják szépen vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!