Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek a mai világba...

Szerintetek a mai világba gáz, ha nincs valakinek jogosítványa?

Figyelt kérdés
Már harmadjára próbálom meg, de tökre bizonytalan vagyok és már kedvem sincsen hozzá... Meg abba is belegondolni, hogy ha valaki kérdezi, hogy van-e nekem és azt mondom, hogy nincs és az elég kellemetlen érzés lenne nekem. Kioktató,pöffeszkedő,hülye válaszoktól kíméljetek.
2015. júl. 31. 23:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Tanyán, rossz tömegközlekedésű faluban vagy városrészben gáz lehet. De városokban vagy fő tömegközlekedési útvonalak mentén egyáltalán nem az.

Pl. nekem lenne pémzem egész jó autókra, mégsem érzem gáznak, hogy egy sincs, mert semmi szükségem rá. Bár te persze a jogsit kérdezted.

2015. júl. 31. 23:21
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem se gáz, sok embert ismerek akinek nincs és mégis vígan elvannak.
2015. júl. 31. 23:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz egyáltalán meglehet lenni jogsi nélkül is.

Azt sokkal gázabbnak tartom amikor valakinek van jogsija én nem mert kocsiba ülni egyszerűen nem hajlandó vezetni. Nem egy ilyen ismerősöm van.

2015. aug. 1. 00:05
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Nem gáz, de sokkal könnyebben találsz munkát és sokkal kevesebb időt kell közlekedéssel töltened ha tudsz vezetni. (Nekem legalábbis ez a tapasztalatom). Kivéve persze ha Budapesten laksz vagy dolgozol, akkor a tömegközlekedés gyorsabb, olcsóbb és egyszerűbb, de jogsi akkor is előny.
2015. aug. 1. 07:56
 5/14 Beviz Elek ***** válasza:
93%

Nem gáz, de hátrány.

A fővárosban tömegközlekedéssel bárhova eljuthatsz, de:

1. Jogsival könnyebb munkát találni.

2. Bármikor mehetsz olyan helyre, ahol nem jó a tömegközlekedés.

2015. aug. 1. 09:25
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

Gáznak nem gáz, de egyszerűbb az élet ha van kocsi.

Akár munka szempontjából, mert hiába tömegközlekedés, ha feleannyi idő alatt megvan az út autóval, és nem a másik hónalját szagolod, vagy nem kell hosszabb úton fél órákat várni a késésre, meg csatlakozásokra.

Vagy ha úgy nézzük, sajnos manapság ismerkedésnél sokszor "gáznak" tartják ha nincs autód, nincs amivel furikázhatod a kis hölgyeket. De még ha nem is várja valaki el, akkor is egyszerűbb ha van. Éltem már távkapcsolatban, és elég körülményes 100+ kilométereket utazgatni tömegközlekedéssel, meg napi 2 busszal, míg autóval 1 óra és ott vagyok.

2015. aug. 1. 10:49
 7/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
83%

"Már harmadjára próbálom meg, de tökre bizonytalan vagyok és már kedvem sincsen hozzá... "

Ne add fel!

Nekem egy faxkalap oktatóm volt és abba akartam hagyni az egészet. Ha nem akartam volna apámnak megfelelni, tuti abbahagyom és ma nem vezetnék, amit nagyon bánnék.

Ma már szinte mindenhova autóval járok és baromi nagy szabadságot ad. A kezdeti sutaságot is le lehet küzdeni, én 14 éve vezetek, több százezer kilométer van már mögöttem, de ha nem muszáj, biztos nem váltanék vissza tömegközlekedésre.

A kérdésre válaszolva gáz e vagy sem?

Szerintem férfiként talán lehet kellemetlenebb, mivel ahogy előttem már írták, sok nőnek imponáló, van akinél akár elvárás is. Nőknek kevésbé problémásabb, ott talán egy fix párkapcsolatban jól tudna jönni, ha néha a hölgy is vezetne pl ivós buli és társai.

Előttem írták még azt is, hogy könnyebb munkát találni, hát ez is igaz, végülis a jogsi-t lehet egy szakmának tekinteni. Illetve eleve vannak olyan munkakörök ahol elengedhetetlen a kocsival ide-oda furikázás.

Összeségében én úgy fogalmaznék, hogy némi hátrányt jelent az életben, ha nincs jogsid, de cikinek nem nevezném.

2015. aug. 1. 11:39
 8/14 anonim ***** válasza:
41%
Egyáltalán nem gáz. Viszont az én véleményem szerint az, ha valakinek többedik próbálkozásra sem sikerül, viszont gáz. :(
2015. aug. 1. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Sok embernek nincs is szüksége jogsira, de maradjunk annyiban, hogy hatalmas előny, ha van.
2015. aug. 1. 16:33
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Példák arra, hogy mikor jó az autó akkor is, ha Budapesten él és dolgozik valaki (különböző súlyúak):

Bármikor lehet betegség, akár lábtörés, ficam, amikor jobb a másikat autóval vinni. Vagy tartós betegség, például rák kezelésére vinni hozzátartozót...

Nagyobb bevásárláskor is jól jöhet.

Autóval elmegy az ember Érdre vagy a dunakeszi Auchan-hoz útba ejtve a Váci úti Tesco-t.

Szerintem egészen egyszerűen praktikusabb rengeteg dolgot bevásárolni, akár akciókat figyelve :P, mint egyesével cipelni gyalog és BKV-val a termékeket.

Nyaralás... Kempingbe a Balatonhoz, két hűtőtáska, négy gurulós bőrönd, legalább a nőknek retikül... Kényelmes ez a vonaton.

Vagy kirándulás családdal, barátokkal olyan helyre, ahol rossz a tömegközlekedés. 40 km de egy óra busszal, ami nem is jár óránként, sőt, akár kétóránként se vagy nincs átszállásmentes lehetőség. Vagy olyan helyre, ahol messze van akár vasút, akár busz.

Vagy én Budapesten belül is szívesen használnám olyan helyre, ahova 40 perc csak a buszút például az Örstől, de az Örsig is el kell jutni, adott esetben a busztól a célig... Egy-másfél óra utazás Budapesten belül. Ha ez kirándulás, haverok meglátogatása, családtagok meglátogatása hétvégén... háát, fele annyi autóval hétvégén, vagy még kevesebb.

Nekünk most a családban nincs autó, felnőtt koromban szeretnék autót is, jogosítványt is.

Megvagyunk autó nélkül is, de vannak részek az életünkben, amit tényleg megkönnyítene.

Budapesten belül nem éri meg autózni, legalábbis a belvárosban és a jól lefedett külvárosi részeken - és én ellene is vagyok a zaj és a légszennyezés miatt.

Olyan vidéki helyekre, ahol jó a vonatközlekedés, hétvégén is óránként megy, 30-40 perc az út, ha át is kell szállni, a csatlakozás pöpec, ha késik a vonat, megvárja - nos, ilyen helyekre szívesen megyek tömegközlekedéssel, sőt, a jövőben se óhajtom autókázásra cserélni.

De van, amikor jól jön.

Fel a fejjel, csak sikerülni fog a jogsi!

2015. aug. 1. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!