Aki elviseli több, mint 4-5 órán át a távolsági buszokat, hogyan sikerül?
Most többórás utat inkább vonattal tennék meg, a tágasabb belső tér, a mozgás lehetősége (felállni, nyújtózkodni, sétálni) és a mosdó miatt.
Senki nem érti, miért nem busszal megyek, szinte győzködnek.
Mondjuk ilyen alapon nem értem, miért indul dupla RailJet Bécsbe Adventkor, stb.
Aki jól tűri az autóbuszt hosszabb távon, az alszik rajta? Vagy hogy tűri?
Tavaly 3 illetve 5 órás buszutakon voltam, majdnem megfulladtam, megőrültem a mozdulatlanságtól és a mosdóhiány se volt kényelmes.
A 3 órás úton meg se álltunk.
Az 5 órás úton volt pár megálló, de ott siettünk, csak le- és felszálltak, oda és vissza is egyszer-egyszer kikéredzkedtem, szóltam a sofőrnek, siettem; de nehéz volt kimászni a sok emberen és a felszállókon.
Na nemzetközi viszonyokban viszont nekem kell engednem ebben igazad van, de ez csak az autópályák miatt van. Magyarországon viszont figyelembe kell venni hogy nem mindenhová vezet autópálya, és ahová igen, oda is nagyon kevés vagy egyáltalán nem jár busz a pályán.
Az előttem lévőnek a Bp-Nagykanizsa viszonylatban igaza van ott gyorsabb a busz, de ott is csak a Balaton miatt veri meg, ha lenne külön olyan vonat, ami nem tököl annyit a Balatonon minden nádszálnál, akkor itt sem így lenne:)
Mondjuk a nemzetközieket én magam nem értem azon felül, amiket leírtam. :D
Mert oké, hogy van autópálya Bécsig végig. Oké, hogy tegyük fel valóban körülményesebben megközelíthető pályaudvarra megy a Jeti Bécsben. De mégis nálunk is 120 km/h felett megy, az osztrákoknál állítólag 200 km/h körül.
Pozsonynál még értem, a budapesti körvasutas tökölésen felül; a busz rövidebb úton megy.
Prágát megint nem értem... A szlovákoknál állítólag megvan a 120 km/h óra, a cseheknél sejtésem szerint akár több is.
Magyar viszonyoknál az autópálya (hiánya sok helyen) - igen, ez amúgy igaz. :)
Egy Debrecen-Szeged úton is gyorsabb a vonat ez igaz, de busszal átszállás nélkül is lehet menni, vonattal nem ;)
"felhasználó00 nevű felhasználó válasza:
Egy Debrecen-Szeged úton is gyorsabb a vonat ez igaz, de busszal átszállás nélkül is lehet menni, vonattal nem ;)"
Ez így van, de míg az utasok elmennek 2-betüsre és alig lehet őket visszaterelni a buszba, az felér egy átszállással. :D
Egyébként én utaztam már 26-28 órát igy nemzetközi busszal :d
Én is a vonattal szeretek utazni hosszútávon.
Azonos útvonalon nem gyorsabb a busz, de bizonyos viszonylatokban nincs vahy csak nagy kerülővel, sok átszállással vonat. Pl. Pécs-Veszprém busszal kb. 3,5 óra, vonattal a legjobb átszállásos megoldással is legalább 5,5 óra. Veszprém-Sopron busszal 3 óra 10 perc körül van, vonattal szombathelyi átszállással 4-4 és fél óra.
És akkor egy példa olyan vonalra, ahol a busz a gyorsabb: Veszprém-Győr. 80 km, a vonatnak közel 3 óra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!