Mi a véleményetek arról, ha valaki távolsági buszon foglal helyet másnak?
Figyelt kérdés
2015. júl. 12. 18:51
2/7 anonim válasza:
Amíg van szabad ülőhely addig el nem gond. Amikor már nincs...
3/7 A kérdező kommentje:
Ma úgy jártam, hogy már nem volt csak 2 hely, de mindkettőt foglalták, az egyik kedves hölgy még kiabált is velem, hogy az is ki van fizetve, miért nem jövök hamarabb? Nem akartam már neki mondani, hogy az én jegyem is ki van fizetve, jőjjön az hamarabb akinek ő foglalt. Ilyen esetben mondjam meg neki, vagy inkább fogjam vissza magam?
2015. júl. 12. 20:09
4/7 anonim válasza:
Ha egyébként betartották a beszállítás sorrendjét, akkor már csak az érkezési sorrend a döntő, így nincs joga tovább foglalnia a helyet a később érkező számára. Más kérdés, hogy utána mennyire szeretnéd hallgatni egész úton azt, hogy a.) mekkora köcsög vagy hogy a lefoglalt helyre leültél, b.) rajtad keresztül pofázik a helyet foglaló utas és az, akinek foglalta volna, de állva maradt a folyosón.
Megjegyzem, van olyan szituáció, hogy a busz távolabbról érkezik és csak pihenőt tart egy közbenső megállóhelyen. Ilyenkor nyilván érthető, ha az addig ott ülő, csak mondjuk mosdó vagy frissítő miatt leszálló utas továbbra is igényt tart az ülőhelyére.
5/7 anonim válasza:
Teljesen jogos, ha tudom hogy jön egy ismerősöm, akkor miért ne foglalnám neki a helyet? Miért üljek egy idegen mellett x órát, ha ismerőssel is beszélhetek? Ordibálni is lehet egymással, de felesleges.
6/7 anonim válasza:
Szerintem ha indulásig megérkezik az illető, akinek foglalják a helyet, akkor teljesen érthető a szituáció, én is szoktam helyet foglalni. Nem az a legjobb, ha mindenki ismerőse mellett tud ülni??
7/7 anonim válasza:
Ha van még bőven hely akkor nincs baj a foglalással, ha már nem lenne máshol akkor enyhn szólva pofátlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!