Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nektek volt már konfliktusotok...

Nektek volt már konfliktusotok a gyorsvonaton hely jegyel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én nem értem mi értelme van a helyjegynek mert ha nagyon sokan vannak a vonaton akkor igy is úgy is nincs hely mellesleg szerintem csak a konfliktust szüli én pl inkább állnék a vonaton mint hogy oda menyek a helyemre amin ülnek vagy a táskájukat rakták és én nekem oda kéne mennem hogy elnézést ez az én helyem. Én inkább állnák mert idegen emberekhez nem szivesen megyek oda és beszélek velük mert ebből csak a konfliktus van.

2015. júl. 24. 10:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mért nem mersz szólni én mindig szólok, ha nem hajlandó elmenni vagy megfogom és kipakolom a cuccát egyszerűen leszarom.. vagy szolok a kalauznak.

Ha tele van a vonat nem fogok állni mert ott a csomag hát jó hogy nem már.

Bár sokszor veszem észre azt hogy az emberek nem mernek szólni és inkább tovább állnak.

Általában nem oda szoktam ülni ahol helyem van beülök egy szimpatikus helyre ha jönnek szó nélkül átadom a helyet, de szoktam látni néha az embereken hogy ez az ő helyük de nem mernek szólni inkább tovább állnak.

2015. júl. 25. 17:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy mit szívbajoskodsz, szerénykedsz.

Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó vonatokról:

"Az országgyőlési képviselı csak a szabadon maradt ülıhelyeket veheti igénybe,

ha az elfoglalt ülıhelyre érvényes helyjeggyel rendelkezı utas érkezik, részére

az ülıhelyet a képviselı köteles átadni."

"A START Klub VIP kártya felmutatója jogosult a vonatokat elızetes díjmentes

helyfoglalás nélkül igénybe venni, illetve ezekre a vonatokra elızetesen

díjmentes pót- és helyjegyet, pótjegyet, helyjegyet igényelni.

Elızetes helyfoglalás nélkül csak a szabadon maradt ülıhelyeket veheti igénybe

a kártya felmutatója. Amennyiben az elfoglalt ülıhelyre érvényes helyjeggyel

rendelkezı utas érkezik, részére az ülıhelyet köteles átadni."

Kiemelem a lényeget "köteles átadni", kész. Neked ahhoz jogod van, kifizetted.

IC-n annyi engedményre hajlandó vagyok, hogy helyet cserélhetünk, ha mindenki elégedett, de ha a lagkisebb probléma fölmerül, akkor üljön csak mindenki a saját helyére.

Különben meg kutya közönséges személyvonaton is, ha valaki egynél több ülőhelyet foglal (nem teheti), én simán odamegyek hozzá és leülök, feltéve persze, hogy nincs máshol ülőhely. Nehogymár egy bunkó kényelmesen utaztatja a csomagját az utas meg álljon!

2015. júl. 27. 17:37
 13/15 A kérdező kommentje:
De az a legkeményebb mikor sokan keresik a helyüket a nagy csomagokal mindenel azon a szűk folyóson és senki sem tudja hanyas kocsiban van és bolyongálnak össze vissza
2015. júl. 27. 18:58
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan szűk az a folyósó. A kocsi számát meg látni az ajtón is. Oldják meg! Vannak ennél nehezebb dolgok is az életben... :)
2015. júl. 27. 19:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Senki se tudja? Kívülre ki van írva, belülre ki van írva, sőt egyes IC-ken van kijelző és oda is ki van írva.
2015. júl. 27. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!