Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért állnak meg a vonatok a...

Miért állnak meg a vonatok a semmiben?

Figyelt kérdés
két állomás között a személyszállító vonatok miért állnak meg?
2015. júl. 19. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Mert a semmiben is vannak fényjelző készülékek. És ha a fényjelző tilosat mutat, a vonatnak meg kell állnia, mert a következő térközben már van valami más szerelvény, ami miatt nem hajthat be oda.
2015. júl. 19. 16:22
 2/7 A kérdező kommentje:
értem, szoktam látni lámpákat, de amikor továbbindul a vonat, akkor is pirosat mutat, ezért nem értettem hogy ez most mi :O
2015. júl. 19. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos jól megfigyelted azt a pirosat? Mert a fő és térközjelző azonnal átvált pirosra, amint a mozdony elhaladt a jelfogó felett.
2015. júl. 19. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A vasúti közlekedés egyik alapelve az, hogy egy két jelző közè eső szakaszon egyszerre csak egy vonat lehet. Ha nem így van, akkor pedig a vonatnak vagy vonatoknak csak lassan szabad mozogniuk.

Ha az egyik vágányszakasz (térköz) foglalt, akkor az oda behaladni szándékozó vonatnak meg kell állnia, akár a puszta közepén is.

És az a vonat bizonyos feltételek esetén igen lassan, de elhaladhat a vörös jelző mellett. Ám esetedben inkább arról lehet szó, hogy az első tengely áthaladásakor már visszaáll a jelző vörösre.

2015. júl. 19. 17:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy esetleg műszaki hiba is fennállhat néha, de az esetek 99%-ban inkább fentebb taglalt eset.
2015. júl. 19. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert minden bokorban megállnak :)
2015. júl. 20. 14:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm a válaszokat! :)
2015. júl. 21. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!