A Budapest (-Berlin) -Hamburg vonatok mekkora eséllyel esnek be Hamburgba pontosan? Illetve ha szoktak késni, mekkora az átlagos késésük? Tudok erről a neten valami statisztikát kapni?
Mondjuk úgy, rálátok a sinekre, látom, hallom, mikor mennek a vonatok.
Utóbbi években sok pályaátépítés, változás és javulás volt, szóval nem tudok új statisztikát, de az elmúlt évtizedek tapasztalatát elondhatom: 10-ből 4 "csehszlovák" vonat nem tudom mikor jön, egyszerűen nem látom. Kimarad vagy több órát késik? - Aztán néha random jön, amikor már azt se tudom, ez most melyik akart lenni. A többi 6 halál pontos, legfeljebb azt a 10 perc csúszást hordozza, ami az egész váci vonalnak kompletten megvan. Minden második órában - oda és vissza is - egy-egy személy a lámpánál meg van fogva, hogy előreengedje a csehszlovák gyorsvonatot. Na, ott az utasok pontosan tisztában vannak vele, hogy az melyik nap hány percet késett... És az a szégyenletes valóság, hogy ezek a vonatok sokszáz km-ről kevesebb késéssel érkeznek, mint ami egy sima Vác-környéki személynél teljesen alap.
Természetesen csak a Magyarországra beérkező vonatokról tudtam mit mondani, a fordított irány végét nem látom. Szóval alapból pontos, de 10-ből három-négy alkalommal adódik probléma, és lehet egy óra késés, ha nincs szerencséd. Amúgy bizonyos állomásokon vannak felesleges holtidők, így a késéből tudnak lefaragni. Valójában nem annyi idő alatt ér oda a vonat, ahogy bírna, hanem ahogy "befért" az egyes országok helyi ütemes menetrendjébe. A holtidők meg nem haszontalanok, mert ott faragják le a késést. Feltételezem, a németek, de a csehek is a határállomásnál "rászámoltak" elég holtidőt a balkánibb szomszédaik viszonyaira. És így már nem fog késni annyit a vonat a menetrendben írtakhoz képest. Így ott talán pontosabban érkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!