Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ment 120-nál többel a...

Miért ment 120-nál többel a vonat?

Figyelt kérdés

Valamelyik este jöttem Kabáról haza Debrecenbe a 6018-as személyvonattal,késő este volt már. Lényeg,hogy mikor már jöttem a vonattal,kíványcsiságból a telefonomon a vonatinfón rápillantottam a radartérképen a 6018-as vonatra amin éppen utaztam ,hogy mennyivel megyünk,és Kaba-Hajdúszoboszló között jártunk és kiírta,hogy a pillanatnyi késés 0 perc,tehát nem késett a vonat,sebesség 124 kn/h.

Ez hogy lehet,hogy 124-el jött a vonat?

Tudtommal az a pálya 120-as és a megengedett sebesség is 120 km/h.

Miért jött 120-nál gyorsabban?

Vajon ezért lesz baja a vezérnek? Kirúgják vagy csak figyelneztetést kap,hogy a megengedettnél gyorsabban jött?

2015. jún. 28. 20:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"A saját GPSemet hasonlítottam már össze OMH hitelesített mérőórával és bizony pontos volt. Ilyenkor mi van ? :D"

Ilyenkor nincsen smmi. Az van, hogy az összehasonlítás pillanatában a GPS-ed pontossága erősen megközelítette az OMH hitelesített óráét. Lehet, hogy ngyed órával később más műholdállásnál meg már 10 méteres pontossággal dolgozott. A gps pont ezért megbízhatatlan ilyen ügykben.

Én is mértem már olyat Garmin GPS-el, hogy 10 mpig 6900km/ó-val megyek pedig csak az volt a baja, hogy csak 4 műholdat látott, amik szinte egy vonalban álltak.

2015. jún. 29. 06:17
 12/18 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kérdező!

Ez a különbség tökéletesen jelentéktelen a gyakorlatban. Teljesen elhanyagolható, ráadásul nem is olyan pontosak ezek a műszerek.

Ezek nem úgy működnek, hogy 120-asak a kocsik, aztán 121 km/h-nál kisiklanak. :D

2015. jún. 29. 15:48
 13/18 anonim ***** válasza:
06:13 Informálódj mielőtt írsz valamit. :)
2015. jún. 29. 20:17
 14/18 anonim ***** válasza:

"06:13 Informálódj mielőtt írsz valamit. :)"

Mégis miről kellene informálódnom?

Attól, hogy végignyomkodod a piros kezet mint egy fogyatékos, még baromságot írtál...

2015. jún. 29. 20:57
 15/18 anonim ***** válasza:

1.

Bánat se pontozgat, körülbelül semennyire se érdekel a dolog.

2.

Van ismerősi körben 3 mozdonyvezető is, nem egyszer szóba került ez, főleg mióta késés esetén igényelhető a visszatérítés.

Ha a pályaállapot és a szerelvény műszaki állapota engedi túlléphetik a vonat kiírt sebességét, ezzel csökkentendő a késést.

2015. jún. 30. 05:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Ok, akkor mégegyszer: a onnatra engedélyezett sebességet semnilyen körülmény között nem szabad átlépni.

Autóval sem mehetsz gyorsabban a megengedettnél, ha késésben vagy.

Ha három mozdonyvezető barátod is van akkor kérdezd meg a forgalmi utasítás melyik pontja engedi meg az engedélyezett sebesség átlépését. Csak mert nem fognak ilyet találni benne.

Szerintem alaposan félreértettél valamit, most pedig hirdeted nekünk itt az igét, pedig a sbességtúllépést igen komolyan veszi a vasút is...

Úgyhogy javaslom te informálódj picit, mielőtt hülyeséget krsz le, hogy ne csak a fotelvasutasbarátok táborát erősítsd hanem érts is ahhoz amihet azeretnél érteni...

2015. jún. 30. 06:10
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

@69 Százalékos... Jóhogy kevered a szezont a fazonnal!

"Ha a pályaállapot és a szerelvény műszaki állapota engedi túlléphetik a vonat kiírt sebességét, ezzel csökkentendő a késést."

-Ez pont azt jelenti, hogy ha késésben vannak és 120-as a szerelvény, meg a pálya is, de mondjuk 100 lenne menterend szerint szükséges sebesség, na akkor lehetne gyorsabban is döngetni...

-NEM pedig azt, hogy ha mondjuk 100-as a pálya, vagy maga a szerelvény, akkor is lehet 110-120-szal csapatni...

2015. jún. 30. 08:02
 18/18 A kérdező kommentje:
Jól írja az utolsó.
2015. jún. 30. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!