Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Utálom, ha leülnek velem...

Utálom, ha leülnek velem szemben a buszon, nagyon zavarban vagyok. Más is van így ezzel?

Figyelt kérdés
Próbálom is lehetőség szerint kerülni a 4-es üléseket, de ez nem mindig megoldható (azért ha fél óránál többet kell utazni, inkább leülök, mint hogy elájuljak, mert erre is hajlamos vagyok) Rettenetesen frusztrál és zavar, ha szemben ülnek velem, azt sem tudom hova nézzek. És a legtöbben nem zavartatják magukat, hanem még bámulnak bele az ember képébe...Csak én vagyok ennyire antiszoc, vagy vannak még hasonló problémával küszködők?
2015. máj. 28. 13:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok így vele, viszont érdekelne, hogy miért zavar? Azért a legtöbb ember nem szokott tolakodó lenni, inkább csak átfut rajtad a tekintetük, aztán meg bámulnak ki az ablakon. Például én is így szoktam tenni, ha leülök, akárhova.

Nem lehet, hogy csak te érzed úgy, mintha téged bámulnának?

2015. máj. 28. 13:08
 2/12 anonim válasza:
100%
nálam is ez a helyzet. Általában zenét hallgatok és bambulok ki az ablakon, vagy keresztrejtvényt fejtek hogy eltereljem a figyelmem. Ha hosszabb útra megyek, mindig van nálam valami olvanivaló vagy a telefonomon gyakori kérdéseket olvasok :)) nem vagy egyedül
2015. máj. 28. 13:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, hogy bizonyos esetekben én érzem csak így, és elenyésző, amikor tényleg így van. Illetve az agyammal tudom, hogy legtöbbször semmi rossz szándék nincs bennük, mégis egyszerűen rossz érzést kelt bennem, úgy érzem hogy menekülnöm kell az adott helyzetből. Ugyanígy vagyok egyébként minden olyan szituációban, amikor bármilyen okból rám terelődik mások figyelme. Érzem, hogy nem tudom elviselni, és ha nem sikerülne hamar "elmenekülnöm", szerintem biztosan pánikrohamot kapnék. Azt hiszem tipikusan szorongásos tünetek ezek:( Nagyon kevés az önbizalmam, pedig mások által kifejezetten szépnek mondott, huszonéves lány vagyok. És hiába tudom az agyammal ezt, mégis mást érzek, szinte mindig bennem van ez a görcs..
2015. máj. 28. 13:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is a földet bámulom, vagy nyomkodom a telefonom, de igazából fel sem fogom, éppen mit olvasok:D csak kell valami figyelemelterelés, hogy enyhüljön a szorongás..
2015. máj. 28. 13:16
 5/12 anonim válasza:
nekem is önbizalomhiányból fakad, Mindig arra gondolok, hogy most biztos azért néznek, mert hülyén áll a hajam, vagy van valami az arcomon, Zavarba vagyok, mozgolódni kezdek vagy piszkálok valamit magamon. Valamivel mindig le kell kössem a figyelmem, hogy ne érezzem magam rosszul.
2015. máj. 28. 13:28
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha érzed, hogy ilyen problémád van, akkor esetleg nézz utána, hogy lehet oldani. Rengeteg ember szorong és nagyon jó módszerek vannak már ennek a kezelésére. :)
2015. máj. 28. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:

Én meg utálom ha buszon kell ülnöm :D

Engem amúgy nem zavart ha velem szemben ültek.

2015. máj. 28. 14:42
 8/12 A kérdező kommentje:

Finetti én is mindig igazgatok magamon valamit:D Gondolom ez nálad is ilyen kényszeres dolog, hogy azt érzed muszáj megtenned, mert minimálisan oldja a feszültséget.

Majd utánanézek még, miket lehet tenni az ügy érdekében, pl a meditáción kívül,de sajnos nekem ez már nagyon rég kialakult, és elég nehéz lesz elengednem, teljesen a személyiségem részévé vált..

2015. máj. 28. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden embernél máshol van az intim szféra határa és ezért nyilván előfordulhat, hogy egy közel ülő ember tekintetét tolakodónak, kellemetlennek érzed. Ez teljesen egyénfüggő és nem gondolom, hogy kezelendő probléma. Ilyen esetekre jó, ha van nálad egy telefon játékokkal vagy még jobb a könyv: segít elvonatkoztatni a környezetedtől.

(Amúgy személy szerint nem a szembeülő maga zavar, hanem a beszűkülő mozgástér: nem tudom kinyújtóztatni a lábamat, karomat. Ezért nem szeretem a négyes bokszokat és a fülkés vasúti kocsikat.)

2015. máj. 28. 15:24
 10/12 A kérdező kommentje:

Szerintem az intim szférám is szűkösebb, viszont biztos hogy szorongás is van a dologban, mert sajnos a metrón is zavar. Ott ülnek tömött sorba, és nem tudok hova nézni..a fejük felett kinézek egy pontot, de akkor meg azt érzem, hogy azt nézik, mit bámulok olyan mereven, egyszerűen nem tudok ilyen helyzetben természetesen viselkedni..Ha a padlót nézem, az is kellemetlen, mert az is úgymond egyértelmű számukra, hogy zavarban vagyok és kerülöm a szemkontaktust..

Meg pl. ha a buszon leülök valaki mellé kívülre, és az illető nem néz ki az ablakon, hanem enyhén felém fordulva nézelődik, már az is tud zavarni,mert ezzel arra kényszerít, hogy én meg a másik oldalon ülők felé forduljak, akik általában szintén picit felém vannak fordulva..:D (most ez senkinek ne úgy jöjjön le, h azt gondolom h mindenki engem nézne bármiért is, egyszerűen csak bevonzom már szerintem az ilyen számomra kellemetlen szitukat.)

2015. máj. 28. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!