Van olyan aki zavarban van mikor vezet? Mert nem valami jó sofőr kapkod meg feledékeny? Pláneg ha olyanok vesznek körbe akik profik?
Félve valóban ne ülj volán mögé!
Profikkal meg csak versenypályákon találkozhatsz, közúton maximum rutinos, tapasztalt vezetők vesznek körbe.
Én nem vagyok ilyen, viszont ismerek olyat, aki ilyen. Bár azt nem tudom, hogy egyedül nem így viselkedik-e, mert nyilván úgy nem látom.
Nem úgy kell elképzelni, hogy veszélyes a többi közlekedőre. Egyszerűen látszik rajta, hogy feszült vezetés közben, nem megy neki jól. Például: Nem találja el a megfelelő sebességet - vagy lefelé váltáskor kapcsol rosszul, vagy indokolatlanul túlpörgeti a motort, vagy lassulás után ugyanabban a sebességben próbál újra gyorsulni. Lefullasztja induláskor a kocsit, vagy ellenkezőleg, 5000-ren pörgeti, hogy elinduljon. Nem tud jól navigálni, kint van a GPS, és máshogyan megy, az utasokat kérdezgeti, hogy "most merre". Hirtelen kormányrángatásokat (saját sávján belül, tehát nem veszélyesen) és fékezéseket csinál. Sebességkorlátozó táblát csak az utolsó pillanatban nézi, akkor hirtelen alá fékez, majd visszagyorsít a korlátozásra.
Ennek ellenére figyel a környezetre, mert nem szokott balesetközeli helyzeteket előidézni, és másokra és jó gyorsasággal tud reagálni. De attól még látszik, hogy nem jó vezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!