Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hányszor lehet átszállni a...

Hányszor lehet átszállni a metróvonalak között 1 vonaljeggyel?

Figyelt kérdés
A 4-es metró átadása előtt ez a kérdés nem vetődött fel, mert metrók közötti váltás nem minősült átszállásnak. De most Kelenföldről ha el akarok jutni a Hősök terére, akkor azt elvileg megtehetem a Kelenföld-Kálvin tér-Deák tér-Hősök tere útvonalon. De ez már kétszeri átszállás, tehát a kérdés, hogy erre is érvényes-e 1 vonaljegy. Az én értelmezésemben igen, de hátha ti máshogy tudjátok.

2015. máj. 27. 10:12
1 2
 11/15 HMurdock válasza:

2023 sept. from BKK webpage:

Mire érvényes a vonaljegy?

Érvényes egy utazásra útmegszakítás és visszaút nélkül.

Hol érvényes?

A vonaljegy szinte minden BKK járatra és a környéki buszokra, valamint a HÉV-ekre is: az 1-99, 101-299, 900-999

vonalak teljes hosszán, valamint a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon Budapest közigazgatási határán belül egyszeri,

átszállás nélküli utazásra érvényes. Az M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán egyszeri utazásra érvényes

az ezen vonalak közötti átszállással.

Meddig érvényes?

Bélyegzős érvényesítés esetén a kezeléstől számított 80 percig, az éjszakai járatokon 120 percig jogosít utazásra.

A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

2023. szept. 5. 15:35
 12/15 A kérdező kommentje:
Bő 8 évet késtél a válasszal, de azért köszi!
2023. szept. 5. 17:20
 13/15 anonim ***** válasza:

12. 2/12 A te válaszod:

Átszállhatsz kétszer, csak hurokban nem. Tehát Keleti-Kálvin-Deák-Keleti két jegy. A te útvonaladon csak egy kell.

2015. máj. 27. 10:32

Szerintem ez harminc perc, nem nyolc év.

2023. szept. 5. 17:24
 14/15 anonim ***** válasza:

8/13 A te válaszod:

7-es: Egyrészt rákérdeztem illetékesnél (nem ellenőrnél), másrészt nézzük meg a gyakorlatban:

Érvényesítés helye: Keleti-pályaudvar

Kiszállás helyet: Keleti-pályaudvar

Ilyen két esetben lehet:

Az utas nem is utazott, csak ott tartózkodott az állomáson, vagy már a lépcső alján visszafordult.

Másik lehetőség, hogy vagy hurokban utazott, vagy visszafelé.

Hogyan dönthető el?

2023. szept. 5. 17:24
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

De ha akarod, újra leírom példákkal:

Keleti-Kálvin (M4)- Kálvin-Deák (M3)Deák-Mexikó =1 jegy

Keleti-Kálvin (M4)- Kálvin-Deák (M3)Deák-Keleti(M2) =2 jegy

2023. szept. 5. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!